Posts

Minyak Herba Asmak

Image
8 November 2016…waktu ms alin duk sibuk2 buat kerja kat office sempat lagi layan blog utk cuci2 mata..tup tup Nampak post pasal Minyak Herba Asmak keluaran syarikat Minyak Herba Asma Mujarab Sdn. Bhd. Kat blogger famous ben Ashari tu…


Dan kebetulan pulak ms alin ni dah sebulan lebih batuk tak hilang2…macam2 obat dah makan telan minum semua ada..huhuhu…dah naik semput + asma pulaknya..tu yang bila dengar pasal produk ni tergerak la hati nak mencuba…mungkin salah satu usaha juga kan…tak salah kalau nak mencuba…
Firstly dengar nama minyak herba asmak ni kan, ms alin teringat kalau kat kampong ms alin ni biasenya ada makcik2 atau kakak2 dari siam datang meniaga dari rumah ke rumah…mesti korang pon pernah tau kan…kalau duk kampong tu ada je orang datang jaja kat umah bawah tikar la periuk belanga la..dan tak boleh tak mesti ada minyak angin…hehehe macam2 jenis kayu dan macam2 brand ada..dan kadang2 tu tak mau makcik tu hampa sangat singgah umah kita takde laku apa2 mesti mak akan beli asa…

Salam Penuh Keberkatan

Image
Selamat Pagi Jumaat..
Hari yang indah...tak panas...redup saja..
Ikutkan hati dah hujung hujung tahun ni nak mengabiskan cuti rehat2 dengan famili je kan..dah malas nak mengadap benda yang sama selama setahun..huhuhu tapi apakan daya tuntutan tugas jadi kekangan nak bercuti...mungkin bulan januari nnti boleh amik kerehatan sikit la..
Lagipun cuti umum bulan ni ada banyak la kiranya kan...so cuti sambung sabtu ahad tu kira ok la sempat nak bergolek2 dengan anak2..


Persediaan rumah kami...
Tak banyak progress pon...


Selamat Hari Raya Aidilfitri 2016/1437H

Salam lebaran utk semua yang menyambut Aidilfitri pada teman2 blogger dan yang mana terbaca post yg tak seberapa ini.
Mohon ampun dan maaf utk segala salah dan juga silap dalam tulisan tulisan dalam blog ini.
Kami beraya di Felda Chemplak, Labis tahun ini.

Alhamdulillah...perjalanan dan susun atur ramadhan dan syawal keluarga kami sangat dipermudahkan Allah. Syukur padaNya..

Tiada lagi balik selepas 12 malam utk elak jem di highway PLUS...Alhamdulillah...


Forbidden Rose Avril Lavinge by Dexandra

Image
DE'XANDRA perfumes adalah perfumes EDP yang TAHAN LEBIH LAMA setanding original..Ketahanan baunya melebihi 8 jam dan ke atas, dan jika baunyer serasi dengan pemakai ia tahan sehingga 1 hari dan 2 hari pada pakaian. Di inspirasikan dengan PERFUMES JENAMA ANTARABANGSA . Dengan pengalaman jualan perfumes ini, kami hanya membawa masuk perfumes-perfumes yang sangat TERKENAL & LARIS di Malaysia untuk memudahkan pengguna memilih. 
✔ Produk bumiputra (halal)
✔ Tahan Lama (more than 8 hours)
✔ Mudah di bawa ke mana-mana (ringan)
✔ Pati Original & Alkohol First Grade
✔ Setanding Produk Antarabangsa
✔ Haruman terkenal (TOP perfume) - Inspirasi dari perfumes2 JENAMA ANTARABANGSA
✔ Boleh di bawa solat
✔ READY STOCK
✔ Menepati citarasa & permintaan Rakyat Malaysia
✔ 35ml , edp

DAPATKAN SEKARANG...WHATSAPP +6013 2525459 

kedalaman pusat tentukan jodoh

Image
nak tanya jugak la...pernah dengar tak pasal ayat ni..hehehe
kadang kelakar...tak tau la kesahihan dan fakta penyataan ini benar atau tidak...

tapi pada ms alin...ini cuma gurauan antara adik beradik...gurauan yang mengeratkan silaturahim antara adik beradik...ye la biasenya adik beradik la yg tgk pusat kita kan...ade ke nak tunjuk pusat kat org lain...muahahaha...

jodoh pertemuan tu ketentuan Allah....kita sendiri tak tau siapa dimana dia sebelum kita jumpa dengan jodoh kita..

perancangan Allah adalah yang sebaik-baiknya utk kita...

pada yang masih menanti jodoh tu, teruskan hidup dengan ceria...jgn ada keluhan pasal jodoh...jgn ada rasa nak marah bila org duk tanye2 kita...relaksss coollll and chillls...hehehe..

lambat dan cepat ada bahagian masing2 kan...

dexandra perfume

Image
Mungkin ramai yang dh kenal produk Dexandra ni.
Bagi yang belum lagi mengenali Dexandra meh Ms Alin intro sikit...

Dexandra adalah jenama minyak wangi inspired dari Perfume2 jenama antarabangsa yang memang dah terkenal. Pengasas minyak wangi ini adalah Puan Ernayanee Nur Binti Julaimi. Beliau berpengalaman dlm bidang perfume ni dah lama dh ini menginspirasi beliau utk mengeluarkan jenama minyak wangi sendiri.


Hah ni dia botol minyak wangi Dexandra..comel dan elegant sgt kann...

Berminat nak cuba boleh whatsapp ms alin 0132525459 utk harga kasih sayang....muaah muuahh


kalau ada kelapangan apa salahnya

Image
apa yang lapangnya tu ms alin pon tak tau la nak cakap..
ada berita gembira yang nak share kat blog ms alin ni..


alhamdulillah kami sekeluarga dah tinggal bersama..tiada lagi pjj yang kami lalui setiap minggu...
syukur sangat saat2 dapat surat pertukaran tu..
memang agak terkejut sebab notis terlalu cepat...nak buat keputusan pon agak terburu2 masa tu..tapi ms alin cuma fikirkan suami dan anak2 je..itu yang rasanya terbaik buat kami..

salam mesra utk org melaka...
kami dah balikkkkkk....eh...




senyum sampai telinga... :)