Friday, May 29, 2009

29 Dec 2008 (Awal Muharam 1430)

18 Dec 08, Abah kene sakit perut..semua org risau tgk abah..ye la dah makin kurus..nmpk sgt abah sakit teruk..Ayong tak dapat balik selalu nak tgk abah jadinye Ayong bawak la abah dgn mak balik Melaka..umah dia..ade Kak Long leh jage..dkt skit dgn hospital kalo abah kene sakit2..Abah kene masuk hospital (Mahkota Medical Center) dan kene tahan sbb sakit perut tu so weekend tu aku balik la Melaka umah Ayong..aku tak penah pon citer ade abang tinggal kat Melaka kat Mr Takin..jadinye dia igt aku gi Melaka nak tgk abah kat hospital..dia dgn baik atinye nak menumpangkan aku kat umah dia (dia tinggal dgn family yer) kat Lereh…mase tu Ms ALin-d try test je mamat nie…so lulus satu test..muahahaha…sbb aku rase dia btul2 ikhlas…dan aku plak mmg rase sgt2 nak jumpe dia..kuikuikui…tapi nmpknye tak kesampaian la..takpe Ms ALin-d cube lagik lain kali yer…hehehe..
Hujung minggu satu lagi tu abah masih lagi lom sihat sepenuhnye walaupon dah kuar hospital..sbb ade appointment utk rawatan susulan..jadinye aku pegi la balik umah Ayong..pastu nak jadi citer Ms ALin-d nie mmg ler pelupe skit..dia tak beli pulak tiket balik KL..ade ke camtu..ala saje je tu cari peluang kann..hehe Takde la..aku mmg lupe mase tu sbb bile dah turun bas tu cume igt nak cari Kak Long jer..sbb Kak Long yg jemput aku kat Melaka Sentral tu..
Mr Takin dgn murah hatinye mengofer diri utk belikan aku tiket..pucuk dicita ulam pegaga la utk Ms ALin-d..hehhe..leh arr jumpe kat Melaka Sentral nanti..sekali dua kali nak jadi cerita…Mr Takin pulak ade hal ptg tu..Ms ALin-d dah gabra..camne aku nak balik takde tiket nie..pastu Mr Takin kate dia akan hantar tiket tu kat umah Ayong..waaahhhh…nie kene explain kat abah mak sekali nie..igt nak jumpe senyap-senyap je…kuikuikui..
Ms ALin-d kene la bgtau..nie mamat nie dah belikan tiket bas..pastu ...kene dtg hantarkan tiket bas tu sbb dia ade hal ptg kang..kene la citer satu satu..membe kenalkan mamat nie..satu opis dgn Mr Zidi..Mr Zidi tu kawan Ms ALin-d mase kat UiTM Jengka..skali tu mak bole pulak tanye…nape kawan tu kenalkan dgn kawan dia pulak..nape tak Ms ALin-d je kawan dgn Mr Zidi tu…wakakaka.. Ms ALin-d bgtau la kat mak..kate Mr Zidi tu dah bertunang dah ponn…tak lama lagi nak kawen..tu yang suh dia tolong ler anak mu ini mencari jodohnye..hehehe

29 Dec 08 (Awal Muharam 1430) tu la tarikhnye kami sekeluarga pertama kali bersua rupe dgn Mr Takin…Mr Takin nmpk sgt gabra mase tu…aku gelak dlm hati je la..aku pon neves beb..tak tau nak cakap ape..tak tau nak tanya ape..cume ucap ribuan terima kasih sbb tolong Ms ALin-d beli tiket je la..pastu nak bg duit dia takmo…so first time date kitorang, Mr Takin belanja Ms ALin-d tiket bas lerr..tapi tu kire bkn date la yer..sbb Mr Takin bawak adik ipar dgn adik dia sekali datang..pastu disaksikan mak dgn abah dan juge Kak Long sekali..

Thursday, May 28, 2009

one piece - luffy

nie salah satu persamaan Ms ALin-d dgn Mr Takin ler...same2 minat kat anime nie.. One Piece.. setiap ahad 1030am kat ntv7...aku mmg dah lame suke citer nie..bace komik tu since 2001..lama dah tu kann...skang nie baru volume 52..Mr Takin kate jarang jumpe pompuan yg minat kat komik2 nie..tu yg dia pon jatuh cinta kat Ms ALin-d nie..muahaha kate dia la kan...whatever la..tp btul la..dr kecik sampai ke tua2 canie..hehehe..tua ke..aku tetap minat kartun..tu pasal la Ms ALin-d nie awet muda..kuikuikui..sbb dia suke kartun..so nie salah satu petuanye la nie...bocor dah rahsia awet muda Ms ALin-d...

PandaNgan Pertama

Sebenarnye aku takde la menaruh harapan yg tinggi dengan perkenalan nie pada mulenye..walaupon mmg aku tgh mencari seseorg utk dijadikan teman..teman sehidup semati..teman utk berkongsi suka dan duka..
ye la bile dah umor cam aku nie..ramai la yg bertanya bila nak kawen bila nak kawen…soklan yg mmg aku xdpt nak jawab dan yg lebih sadis lagi tu bile kate aku nie memilih sgt..tapi btul la..kite mmg la kene pilih org nye..dah kite nak mengadap dia seumur hidup kite..mestilah kite kene pilih..btul kannn…???

Macam2 la org dah aku jumpe..hehehe..bkn nak kate playgirl la..tp Ms Share slalu kate pakwe Ms ALin-d nie keliling pinggang…ayat maut tu…huhuhu macam la aku glamer sgt…tp aku kuar dgn org2 yg aku konfiden je tau…kalo agak2 lain macam je..tak ingin ler aku jumpe…dan semestinya lah perkenalan melalui internet..hehe Bak kate org skang la…internet nie salah satu medium mencari jodoh..so aku bermula kenal dgn Mr Takin pon dr cara yang same la lebih kurang walaupon melalui Mr Zidi tu..
Tapi ape2 pon pada aku, mesti bertentang mate dulu baru leh judge org tu macam mana..ye la walaupon dah kenal dlm ym ke sms ke..tepon ke..tp bile mate bertentang mate baru la hati boleh berkata..ceewaahhh…So macam mana pon orangnye Mr Takin tu..aku mesti gak bertentang mate dgn dia..

Wednesday, May 27, 2009

besday Mr Takin

ermmm lupe lak nak bgtau...24 may aritu besday Mr Takin yg ke 28..tp takde ape hadiah pon bg kat dia..sbb tak jumpe pon..dia kat lereh..aku kat kerinchi..cume aku sempat la wat kad utk dia..tp lupe la nak amek gambo aritu..takpela nnti suh dia send gambo kad tu utk tatapan bersame :D boleh rasenye..hehee.
Hepi besDay Pa...Ma syg sgt kat Pa tau...

Setengah Tahun (26 Nov '08)

Semalam genap 6 bln usia perkenalan kami, 26 nov 2008, tarikh tu nmpak biasa, tapi pada aku ia amat bermakna kerana pada hari tu lah aku berkenalan dgn Mr Takin,
Kami kenal dalam ym je pon….bukan dia ngorat aku kat bus stop ke kat dalam LRT ke…kuikuikui…
Tapi aku yg menghai kan dia dulu...huhuhu...nampak je dia online..aku pon try ler tegur...sib baik ler dia reply...pastu siap dia mintak no phone lagik...dalam ati aku kate...ermmm ade can nak kenal mamat nie...hehehe..
Mr Takin satu opis dengan Mr Zidi tu…ermmm lenkali la aku citer pasal Mr Zidi tu..
Kejap je ym mase tu..borak ala kadar je..tapi aku suke…hehee..org kate leh masuk kepala la…29hb nye baru la first time dia call…mase tu aku gak yg mesej2 dia..dia kat opis lagi tak balik dan yang paling aku tak dapat lupe mesej dia “Agak2nye kalau sy tipon..awak nak angkat tak?” aku punye la gelak..ape la mamat nie..nak tepon..tepon je la..mesti la jawab..kuikuikui…tu la conversation pertama kami…di taliponnn…Enam bulan tu boleh kate tak lame….tp tak lame tak lame pon dh setengah tahun gak la kannn…

catatan pertama

sesuatu yang tak disangka seringkali mendatangi kita..
itukah suratan dalam kehidupan..
atau sekadar satu kebetulan...

kita asyik membicarakan..persoalan hidup dan pilihan..

ikuti kisah Ms ALin-d...

sekadar luahan hati...

Lama Giler Tak Menulis

Alhamdulillah masih bernafas di bumi Allah yang satu ini. Cume tak rajin dah nak menulis bagai dulu2...nak kate sibuk sangat kalah menteri ...