Posts

Showing posts from June, 2009

ShaRing is CaRiNg

Petikan ini di ambil dr email yg dihantar oleh Opismate aku.. menarik utk dikongsi bersame2..FOR A GOOD RELATIONSHIPTRUST is a very important factor for all relationships. When trust is Broken, it is the end of the relationship. Lack of trust leads to Suspicion, Suspicion generates anger, anger causes enmity and enmity may result in Separation.
A telephone operator told me that one day she received a phone call. She Answered, "Public Utilities Board." There was silence. She repeated, "PUB." There was still no answer. When she was going to cutOff the line, she Heard a lady's voice, "Oh, so this is PUB. Sorry, I got The number from my Husband's pocket but I do not know whose number it Is."
Without mutual trust, just imagine what will happen to the couple if the Telephone operator answered with just "hello" instead of "PUB". --------- --------- --------- --------- --------- --------- ---------NO POINTING FINGERS
A man asked his fathe…

A gift 4 You my Sweet HearT

Image
si comel nie Ms Alin bg kat Mr Takin...
si botak ijau nie Mr Takin bagi kt Ms Alin..

Cuti Cuti Sempena Cuti Sekolah

Image
Sempena cuti sekolah yg lepas, aku pon xmelepaskn ler peluang utk bercuti jugak..hehe ye la mase org ramai cuti la kite pon ikot skali cuti..balik kg ramai2 baru la best..cam balik raye pulak..dan mak pon bile dh ramai org kt rumah tu..ada la buat kenduri kecik skit..biase la meraikan anak cucu balik kg.
sebelom balik kg tu..aku sempat ler buat tour dgn opismate ke kenduri2 kawen opismate jugak..kt perak tu..singgah bermlm di penang (bayan baru)..ade 3 kenduri semuanya..best woo makan nasik minyak..n dpt goodies ler tu lagi satu part yg best..so aku telah melambakkan ler atas meja dgn bende2 tu..hehehe..

LaBis LerEh..

labislereh.blogspot.com nama blog nie adelah sempena nama kg Ms Alin-d (Labis) dan Mr Takin (Lereh)..itu le sbbnye aku letak nama blog nie...aku sekadar nak share citer2 selepas perkenalan aku dgn Mr Takin..dgn sesiapa saje yg sudi membace blog nie..org kate mase bercinta nie mmg indah-indah belaka..semuanya berbunga-bunga laa..kire rase cam ade rama-rama berterbangan dalam hati..ade juga yg berpendapat mase bercinta nie..kite tak tunjuk perangai sebenar kat pasangan kite..Tapi pada aku pulak..aku rase lebih baik menjadi diri sendiri..buat ape kite nak sorok2 kan perangai sebenar kite pade org yang kite syg kan..sbb aku nak dia terima aku seadanya aku..bkn sbb aku berlakon menjadi org lain..plastik lak nnti..tak natural...Kakak2 kt opis nie pon mengingatkan perkara yg sama jugak..dia kate org lelaki nie..kite takleh nak kenal perangai dia selagi kite tak duk sekali dgn dia..maksudnye bile dah kawen nnti perangai dorang akan berubah la tak seperti yg kite bygkan mase bercinte tu..itu m…

RiNdu..serindu rinDunya...

Image
Rindu aku rindu kamu

Kelap-kelip di tengah-tengah laut
Lampu perahu nelayan
Sembilan ribu bintang
Sempurna bentuk bulan..perhiasan malam

Batang-batang panjang pohon kelapa
Kerang-kerang di pasir putih
Diantara mereka kita duduk berdua...
menyanyikan lagu cinta

Ya owh oo.. asyiknya menikmati malam
Indah pantai indah laut suasana sunyi
Ya owh oo.. asyiknya menghabiskan malam
Rindu aku rindu kamu jadi satu

Ketika tiba-tiba ombak di laut pasang
Cinta kita berdua juga pasang, sayang
Ketika tiba-tiba ombak di laut surut
Cinta kita berdua tetap… pasang

*miss him so much....

Cool DaY...ke COLd day???

Pagi2 je datang opis terus gi beli brekfes ler..lapo giler..arini makan nasik goreng..teh tarik satu..bungkus yer..xde membe la nk makan so tapau makan kt opis je la..pastu first skali nak cek cuti dah approve lom..Alhamdulillah dah approve gak..8-10 jun..balik kampung hohoho balik kampung..seronoknye..sbb ramai gak dah pakat2 nak balik kampung nie..maklum ler cuti skolah kan..Chik balik, Dedek balik, De pon kate nak balik gak..aku dah beli tiket awl2 lagi haritu sbb takut gak kang takde tiket..beli sekali utk Chik dgn anak2nye..tapi sekali tu rase cam nak ikut lak dak opis aku nie ke Perak..ade 3 kenduri kawen opismate..errmmm kene la burn satu tiket..rugi rugi...nnti la tanye makcik kaunter tiket tu leh tak nak jual balik..Hari nie kesejukan melampau kat Opis..huhuhu pastu ujan lak tu..dah ler macam duk dalam akuarium nie..ade rase2 cam ikan lak...cane ler nak balik kalo still ujan lagi..payung ade tp kalo ujan2 nak jalan kaki..rasenye basah gak ler..kene ler naik lrt nmpk gaye nye.…

Playgirl ke?

Ermmm Mr Takin suh Ms Alin-d bg elaboration skit pasal nie..tu la ape pasal tulis camtu kan dh kene balik dh..kuikuikui..nak bgtau ler Ms Alin-d bukan la playgirl...cume ade ramai kawan je..kenalan biase jer..bkn teman tapi mesra pon..ye la sblom kenal Mr Takin..aku mana ade bf slps terkecewa dgn my-ex..jadinye kawan je la dgn sape2 pon..kenal je la dgn sape2 pon..kuar je la dgn sape2 yg bole dipercayai utk kuar..tu yg nmpk cam byk kawan laki..tp semua tu sekadar kenalan biase jer...sbb bkn senang gak nak amek ati Ms Alin-d nie..muahahaha ye la kan Ms Alin-d nie memilih orgnye..kuikuikui..tapi utk Mr Takin...Ms Alin-d membuka ruang hati seluas-luasnya utk dia..hanya dia di hati..dan Ms Alin-d pon berharap hanya Ms Alin-d sahaja di hati Mr Takin... :)