Friday, July 24, 2009

merajuk..

hari ini duk kat opis sepanjang hari, xdan nak gi site sbb pagi2 lagi en Din dah suh masuk meeting dan kerja menyusul kemudiannye..huhuhu
ape nak update hari nie pon xtau la..
owh yer..lupe lak tentang tajuk entri hari nie..merajuk..hehehe..sure ramai yg tau term nie..dan kalo org sedang bercinta ke term nie mesti tak leh lari la..dan slalunye mesti pihak pompuan yg selalu merajuk..ermmm btul ke? ye la tu kann..tp kadang ade gak lelaki yg suke merajuk nie..
merajuk tu mesti la bersebab...dan sebab utama yg Ms Alin dapat summary kan adelah kerana utk mendapatkan perhatian dr org yg tersayang..cam budak2 kecik la merajuk xdpt aiskrim ke kat mak dia..sbb nak kan perhatian..begitulah juge pade org yg tgh bercinta..
ade la dak opis aku pernah ngadu kat aku..dia kate "kadg2 sya naik bosan la kak, asik2 merajuk je" dia kate kat tunang dia la (skang dh pon jd isteri dia). walaupon kdg2 kite tensen dgn perangai pasangan kite tu..tp kalo kite leh terima dia seadanya..insyaAllah..hubungan tersebut akan kekal berpanjangan hingga akhir hayat..ye la..setiap org tu ade kekurangan ade kelebihan..tak sempurna..berkaseh syg lah dgn ikhlas dr hati..
- tapi bile Ms ALin merajuk dgn Mr Takin...sekejap je..xleh lame2...rindu laa..muahahhaha

Wednesday, July 22, 2009

jalan raja chulan

walaupon kesihatan berada ditahap yang tidak memuaskan..Ms Alin menggagahkan diri yang tak berapa nak gagah nie utk menjenguk ke site JRC (jln raja chulan)..equipment utk LIG dah sampai 20hb tp xde sape inform pon..tak puas ati btul ler kat dorg nie..pastu dh siap bukak dan dh siap pasang lagik tu..huhuhu..takpe la dah pasang pon..tak kan nak suh cabut balik..mmg utk dipasang pon..so Ms Alin amek gambo je la..sebagai bahan bukti bahwa equipment tu dah selamat sampai dan dan dah dipasang..nie baru satu site je...yang lagik 5 tu lom tau lagik ape citernye..huhuhu

Tuesday, July 21, 2009

hari ini

21 julai 09, gejala batuk dan selsema melanda Ms Alin..huhuhu rase terseksa jiwa dan rage nie..ape lagi duk dlm suasana yg sejuk nie..kat luar ujan lagi tu..adusss.. pening kepala lagik..macam2 dugaan dtg hari nie..menguji tahap kesihatan Ms Alin...

Semalam cuti sbb balik kg...kt kg tgh musim rambutan..semua pokok rambutan ade buah yg banyak..sampai tak termakan ler..nmpknye jadi hiasan je la..mmg x larat weh nk makan...Ms Alin makan sket pon dh batuk dan sakit tekak..nak bg kt org pon semua rumah bole kate ade pokoknye..nk bawak ke kl..errmmm aritu bawak pon housemate tak abeh makan..

nie bunga rambutan..yg dh jadik buah xdan nk save sbb kable tepon tak bawak..esok esok la pulak...:D


Wednesday, July 15, 2009

setelah gerimis berhenti

hampir sebulan aku tak update ape2 kt blog nie..tgh sibuk dgn training Softswitch dan AG (Access Gateway). Masuk klas...dgr cikgu ajor pastu ade test la..belajo belajo..walau tak berape nak masuk dlm kepale aku nie..tp kene la abehkan tanggungjawab yg telah diberikan..hehehe..
Tang tajuk update hari nie..saje je..pagi tadi gerimis..skang nie dah benti..
Minggu lepas punye hujan lebat dan angin kuat telah berjaya memecahkan pintu masuk ke Opis Ms alin-d...mase kejadian aku xde la kt opis sbb gi trening..smlm dtg2 opis je tgk sebelah pintu opis dh xde..ditutupi dgn kanvas je..kesian kesian..kuat btul angin tu sampai pintu kace tu pon leh pecah..
Dan semalam pulak..mesti ramai yg tgk/bace berita psl bas rapidKL yg terjunam ke laluan motor tu..ish dasyat btul la..mmg pemandu bus rapidKL suke bawak bus laju2..tau la name dia rapid tp keselamatan org ramai mesti la diambil kire kan..kot ye pon nak cepat2..seb baik time tu bkn peak hour..org balik keje...kalo tak sure la bus tu cam tin sardin..dan makin ramai la mangse kejadian..dan bernasib baik jugak la laluan motor tu ditutup..kalo tak..tak dpt nk bayangkan la ape akn jadi kat penunggang motor yg lalu kt situ..mgkin ini satu pengajaran la kt semua pemandu2 bus...kalo dorg x ambil iktibar tu xtau la nk cakap ape kan..

Lama Giler Tak Menulis

Alhamdulillah masih bernafas di bumi Allah yang satu ini. Cume tak rajin dah nak menulis bagai dulu2...nak kate sibuk sangat kalah menteri ...