Posts

Showing posts from November, 2009

di KaLa iNi

Image
lokasi: opis UOA Pantai

time keje nie tp sempat lagik aku nk menaip kt blog..hehehe..bkn xde keje..ade je keje nak buat.. bile lama duk kt site..rase cam penat nak gi site..rase nak balik opis..tp bile ade kt opis camnie..rase cam nk kluar gi site..aarrrghhh...kt opis plak xde ape yg menarik..selain melihat lrt lalu lalang..huhuhu..silau mate memandang..nanti bile dh pindah opis baru maka takde lagik la pemandangan lrt lalu lalang..bile ntahnye nak pindah..

citer minggu nie nye plan...plan sabtu nie nak pergi taiping..kenduri kawen ms miza..kurang lagik sorg membe single ms alin..cadangnye nak tido umah abg kt ipoh..mgkin dorg akan penat utk drive balik kl pada hari yg same..ms alin penumpang je..so leh relex2 duk kt belakang.. :D



tetibe plak nak upload gambo nie...nie pemandangan dr tingkap bilik ms alin..vista angkasa..mase nie lom ade aktiviti mengecat lagik...so nmpk tiada serinya..malap je..hehehekite tgk plak di entry akan dtg selepas aktiviti mengecat selesai...

salam takziah..

salam takziah buat mr takin sekeluarga kerana telah kehilangan ayahanda tercinta pada 15 Nov 2009, Ahad..iaitu semalam..amat terkejut ms alin bile dpt mesej dr mr takin dlm kul 1.42pm bgtau abah br kejap meninggal..mase tu ms alin ade kt umah kakak ms alin di sunway..camne ms alin nk gi..tp rase tak sedap hati kalau ms alin tak pegi..dan nasib baik jugak la anak sedara ms alin..aini sanggup utk menghantar dan menemankan ms alin ke melaka ptg tu..mase tu dia tgh dating la pulak..tp demi mak sedara yg dikasihi nie..terpakse menangguhkan aktiviti dating dia tu..terima kasih sgt2 utk my beloved niece..kami bertolak dr rumah dlm kul 3ptg dan sampai ke umah mr takin dlm kul 5.40..agak tersesat jugak la nak ke sana..sib baik ayong dah tunggu sbb bile dpt berita tu..ms alin dah call ayong (abg sulung ms alin) kt melaka bgtau berita tu..sampai2 tu..jenazah dah dibawa ke kubur..tunggu la sampai dorg semua balik..kitorg pon tak dpt nk tunggu lame..waktu dorg balik dr kubur pon dh dkt kul 7..kene…

BerTaMu Di KaLbU

Ku genggam semilir malam
Tika rembulan menyinari
Lalu ku menadahkan
Kata cinta nan suci
Dan akan ku hembuskannya
Tika malam syahdu

Kerana dalamnya
Kasih sedalam lautan
Setinggi mentari
Tak mampu digapai
Oleh khayalan insani
Cuma dinaluri

Katakan bara melecur diri
Bisa memercik jalan nan luka
Dengan selasih balut pedih ngeri
Tiada berpaling setia

Adalah sejarah jadi saksi
Bulan bintang menghangat kasih suci
Kita pun terpaut dan bersatu
Dalam bebayang mimpi berseri

Ku layarkan asmara
Di pelabuhan setia
Akan ku rentangkan
Sang pelangi suci
Yang pastinya anggun di hati
Bertamu di kalbu