Tuesday, February 23, 2010

cume semut merah

ms alin nie bukanlah detail sgt dlm segala hal cukup la persediaan yg sederhana saje..majlis pertunangan itu hanya majlis utk keluarga terdekat aje..tak perlu la nk jemput kawan2..bukan maksud ms alin kawan2 tak penting tapi majlis kite kecik aje..tak perlu la undangan sampai 100 org ke..itu sudah cukup besar weh..umah pon tak muat nnti..hehee..tak perlu kanopi..tak perlu mini pelamin..hantaran pon bese2 je..takde fresh flower..takde photographer profesional yg nak amek kan gambo..mmg kalau ms alin intai2 b2b nye blog citer pasal persiapan pertunangan sahaja dh amat bombastic..tapi bak kate org ukur baju dibadan sendiri..kalau baju tu tak muat jgn la di muat2kan juga..buruk rupenye nnti kan..hehe..
lagipon kite kene kumpul bajet utk majlis pernikahan nanti..kang xckup bajet pulak..huhu kalau ms alin nie artis popularr len la citer..berderet org nk taja.. :)

ms alin cume mengharapkan majlis yg dirancang berjalan dgn lancar dan dipermudahkan oleh Nya..auchh..tinggal 3 hari lagik..tak sangka nk bertunang pon berdebar jugak yer..

Friday, February 19, 2010

persiapan dua

okie hari nie ms alin update utk barang hantaran pulak..atas persetujuan bersama kami menyenaraikan brg2 hantaran utk majlis itu..

dr ms alin :-

1. sirih junjung

2. kemeja

3. sejadah

4. tuala

5. kek

6. cup cakes

7. buah-buahan

8. halwa

9. potpuri

10. manisan1

11. manisan2


dr mr takin:-
1. sirih junjung
2. cincin risik/tunang
3. baju sepasang
4. telekung
5. buah2han
6. kek
7. manisan1
8. manisan2
9. manisan3

meh kite letak sket gambonye brg yg dh dibeli utk mr takin...yg utk ms alin tak sempat lak nk gambokan dia..nnti la bile dh majlis nnti ms alin upload la yer..


kemeja


tuala


sejadah

utk menjadikan brg2 tersebut nmpk menarik dan tertarik kita akan hiaskan dgn reben2 dan bunga2 yg berkaitan dgn warna tema kite yer iaitu HIJAU...


bakul dan polisterin


goodies bag & sweets box


bunga hiasan & potpuri


renda2 dan organza

kakak ms alin dh bersedia menyiapkan hantaran semua nie..pasnie akan upload lak gambo hasil tangan kakak ms alin...tp mestilah setelah siap majlis yer :)

Monday, February 8, 2010

site preparation

sabtu lps ms alin balik kg utk memenuhi jemputan kahwin ms aisyah & anwar..senyap2 je membe nie..tetibe aritu mintak alamat nk pos kad..rupenye dah setahun lps dia bertunang..alasan nye sbb takot tak jadi..ermmm bile pk camnie..ms alin jadik amat takot dgn statement itu..ape yg di plan dgn begitu baik sekali tp tak menjadi...macam2 ade dlm fikiran ku ini...
tapi kite kan ade usaha, doa dan tawakal kepada yg Esa..ms alin berusaha utk menjadikan majlis yg dirancang menjadi satu kenyataan..dan berdoa semoga Allah memudahkan segala urusan ms alin..amin..doakan yg terbaik yer..

utk site preparation di rumah ms alin..off course mak dgn abah yg telah bertungkus lumus mengemas rumah..balik haritu ms alin cume sempat tlg sikit-sikit je..sampai kt rumah pon dh ptg..pastu paginye br la kemas sikit2..alihkan almari baju..pastu dh siap2 utk pulang ke kl semula..mase amatlah cemburu...

Friday, February 5, 2010

audit trainee

menjadi trainee auditor selama dua hari..semalam dan arini..amatlah seronok mengaudit org yer..huahuahua.. semua nk komen..nie pasal camnie..nie mana..ni itu ini..hahaha.. merepek je ms alin nie..jadik trainee kene tgk je sebenonye..mana leh komen lebih2..tapi mmg byk kene blajar lagik ler..aritu nye training ISO..lepas abeh training..notes semua simpan..xdenye nak selak2 lagik..tup-tup tetibe suh jadik trainee..br gelabah cr balik notes kat mana letak..tapi ikut je la senior2 auditor tu..tgk je la dorg audit camne..follow je la procedure tu..tp walaupon jadik trainee auditee tetap respect la kt kite..kite tanye dorg masih lagik jwb dgn details explanations..ape yg kite mintak semua bg ler..ntah mana dorg korek balik dokumen2 yg xde dlm file..hehe..
disebabkan br saje lagi ms alin menjadi auditee..so fresh la soklan2 yg auditor tanye...ape lagik kite tanye la kt org pulak..


lebih kurang camnie la action nye.. :)

Tuesday, February 2, 2010

persiapan satu

citer psl persiapan majlis pertunangan ms alin pulak dah...seperti yg dikhabarkan sebelom nie..ms alin memilih warna hijau sebagai tema majlis tersebut..so nie hasil menshopping kan diri la nie..mmg la best sekalik..

nie baju utk di pakai mase majlis itu..


nie ler veil nyee.. ahaks...

next entry citer pasal brg hantaran pulak yer..

Monday, February 1, 2010

hari wilayah

1 feb 2010..sambutan hari wilayah persekutuan..bagi pekerja2 yg bekeja di wilayah hari ini hari cuti..lepak2 kat umah la ape lagik..dpt la 3 hari cuti..sepatutnye plan ahli2 mesyuarat tingkap nak buat reunion kt port dickson..alih2 hanye separuh dr 10 yg leh join..jadinye atas sepakatan bersama..reunion ini ditangguhkan ke bulan febuari..eh bulan nie la tu..ermm dh lame sungguh kitorg tak bersua rupe tu pasal la idea utk reunion ini ditimbulkan wlaupon masing2 dh punye komitmen dgn famili..dah tak dpt nk wat cane kan..harap2 nye ade la progress nnti..

ms alin plan utk pulang ke kampung minggu nie..tapi bile difikirkan persiapan utk brg hantaran tu tak dibeli lagik...maka tangguh la dulu..cari dulu benda2 yg penting kt sini..kakak ms alin dh bersedia nak jadik tukang gubah hantaran..mmg la niat dihati nk menggubah sendiri walau tangan nie tak sekreatif mana..tp bile pk..sempat ke nk pk pk lagik..so serahkan pade yg sudi..ms alin provide je la bunga2 dgn reben2nye..

bile tgk ticker kt sebelah tu..rase seram2 kuku gak la..muahaha..mase itu amatlah berlari...

Lama Giler Tak Menulis

Alhamdulillah masih bernafas di bumi Allah yang satu ini. Cume tak rajin dah nak menulis bagai dulu2...nak kate sibuk sangat kalah menteri ...