Posts

Showing posts from April, 2010

satu lagik sudah dpt...

Image
ms alin balik kg haritu..sementara menunggu abg dtg amek, ms alin merayau ke kedai emas...nyoya kedai tu kate emas tgh turun harga skang nie..rm129....tp kt kdai tu xde la byk design..maklum la kedai emas kecik je...

smlm pas balik kje ms alin gi midvalley utk beli bracelet..plan asal nak beli kemudian dalam 3 minggu sblom tarikh majlis..tp sbb dh dgr harga emas turun trus plan nk beli bln nie..



sampai kt midvalley tu tgk kt tgh2 tu ade buka booth Habib..ade promosi skang nie rupenye..bile ms alin tanye harga emas skang, salesgirl tu kate rm133..owh lain rupenye..pastu dia terangkn la yg utk kedai2 emas cam habib, poh kong, tomei..n etc nie..ade persatuan..kene gunekan harga yg same..kalo kedai emas kecik2 tu..dorg leh letak berape2 harge pon bole..camtu rupenye..

tapi utk promosi habib nie..dpt potongan rm6 dr setiap gram..so harge rm127 la setiap gram..so decide trus beli saje la :) promosi nie sampai 26hb je..design nye pon cantek2...wahh jd promoter habib la pulak ms alin arini ;-) x…

interview jaij

ms alin nk share pengalaman di temuduga oleh pejabat agama ;)

bagi anak2 johor yg nak berkahwin nie mmg kene alami la yer...lps siap isi semua borang nikah..bile nk anta form2 semua tu kite akan kene interview sket la...
a. 2 kalimah syahadah - mengucap dan maknenye
b. bacaan al-fatihah - bace dan translate yer..
c. bacaan doa qunut - yg nie ms alin tak kene bace cume ustad tu tanye hukum membace doa qunut..kalo terlupe nk wat cane..pastu rukun2 solat ade berape...
d. munakahat - rukun nikah...wali, suami, isteri, ijab dan qabul dan 2 saksi...opsss ustad kate salah..hahhaa..ape la ms alin nie excited sgt nak kawen..sepatutnye lelaki & perempuan...kalo br nk nikah belum suami isteri lagi yer..harap maklum...ihik..malu den..
e.toharah - apekah toharah? cane nk mengucikan najis mughallazah?
f. tanggungjawab isteri - apekah tanggungjawab isteri?

okie...done dgn borang nikah..tahniah anda telah lulus..walaupon tak cemerlang mana...tapi status cume ade lulus gagal saje.. :)

terima kasih utk mr t…

bakul hantaran saya ;-)

Image
progress lagik..

sdh 2 malam ms alin deco bakul hantaran..nie lah hasil usaha nye..sepatutnya keje nie xde la makan mase sgt...tapi dh buat depan tv kan..mate sambil ngadap tv..tu yg amek mase sampai 2 malam tu..limit sampai kul 11pm je..pastu kene tido dah.. :)



bakul hantaran

utk bunga hiasan nye ms alin dh beli tapi masih tgh pk design yg sesuai..samade cucuk kt span atau lekat je kt dlm bakul tu..

utk alas nye plak...ms alin cadang nak letak yg mcm sarang burung atau karpet bulu cam amirul deco dkt bantal hantaran supaya tak nampak kosong dlm bakul tu..


credit to amirul

cume ms alin belom lagik ade mase nk merayau cr bahan2 berkenaan..huhuhu mgkin weekend nie kot..

semalam punyer citer...

semlm punye citer...
dgn semangat nye lps blik keje gi jalan tar sbb nak amek baju nikah yg dijangka siap 12hb tapi hampe..huhu..salah ms alin gak la tak call dulu..tapi sbb last week dh call nyonya tu..jdnye pk xyah nak call lagik..rupenye lom siap lagik...dia janji arini leh siap...malas nak tanye lebih2 sbb dh angin satu badan sbb penat..so trus blah je dr situ..

semalam juge dh call mak andam confirmed kan ape brg yg dia leh bagi n ape yg xde...lom sempat nak balik kg lagik nk tgk brg kelengkapan dia...tp kak nor (mak andam) dh bgtau dia dh beli kain kaler yg ms alin mintak utk background pelamin...
veil pulak kak nor kate ms alin boleh beli yg lain n nnti claim kt dia...cantek la tu...boleh la berangan2 nk veil baru...mase tunang aritu mmg ade beli dah..tapi veil panjang...kali nie nak pakai veil bulat pulak :D

kasut...kasut nak pakai mase sanding lom beli lagik...skang ade ke sale lagik ek???

minggu nie nak tak nak kene gak balik kg la...lagik sebln je nie...takot...takot...

borang ni…

doa utk pengantin

1 bln 3 minggu 3 hari lagik..ye ke iyo ko.. :D

seperti yg dirancang, mr takin akan rekabentuk kad kawen kami..dan hari ini br dpt draf dr mr takin..simple dan jelas..itu yg kite mahu..kad kawen mewakili pihak pengantin menjemput tetamu2 utk meraikan perkahwinan mestilah terang dan jelas maksudnye.. :)

malam ni..ms alin menggoogle 'doa utk pengantin'..hajat dihati nak letak pd kad kawen tu la..ms alin post dlm entry ini utk rujukan bersama :-

Doa Pengantin

1. “Ya Allah, berkatilah majlis perkahwinan ini, limpahkanlah baraqah dan rahmat kepada kedua mempelai ini, (nama pengantin) dan (nama pengantin). Kurniakanlah mereka zuriat yang soleh dan solehah. Kekalkanlah jodoh mereka di dunia dan di akhirat dan sempurnakanlah agama mereka dengan berkat ikatan ini.”

2. " Ya Allah, Satukanlah hati kedua mempelai ini seperti Engkau satukan hati Adam dan Hawa, Yusuf dan Zulaikha dan seperti Engkau satukan hati Muhammad SAW dan Siti Khadijah. Semoga Allah memberkati dan menghimpunkan kamu be…

beg golla

entry ini xde kaitan dgn persiapan perkahwinan ms alin...

alahai beg laptop ku..zip nye sudah tanggal seh...masih lagi dalam tanggungan pihak yg bertanggungjawab...ape ke ayat daa..ade guarantee laaa...hehe..setahun..lom sampai setahun pakai..zip sudah cabot..ganas ke diri ku ini..tidak tidak tidakk...zip beg tu yg rapuh...hehehe tak nak mengaku nye pasal...

arini gi anta kedai beg tu balik la..berteman kan opismate ms alin..wanur..seb la ade org nak temankan yer..timer kaseh wanur..gi ke lowyat..

tapi...ari nie jugak ade satu citer sedih...pagi2 lagi sudah mau xxxxxx tapi xmo letak kt entry ini...malu la...ahaks...biar diriku dan dirimu saje yg tau..huhuhu maaflah sayang..hati ku ini tak keruan..