Posts

Showing posts from May, 2010

bila 2 hati jadi satu...

Image
buat semua pembace2 blog ms alin..same ade virtual friends ataupon mengenali ms alin..dgn amat berbesar hati menjemput kalian ke masjlis penyatuan dua hati antara ms alin dan juga mr takin..semoga dengan kehadiran kalian akan memeriahkan lagi majlis kami...








kad kawen kami adalah hasil kerja tangan mr takin sendiri.... ;) really love it

jemput datang yer kawan2 ku sekalian.....

baju melayu n veil

Image
dalam post ini, ms alin ade tempah baju utk persalinan lepas sanding...dan ini pasangannye yer..


baju melayu dgn sampin

baju melayu dgn sampin nie beli di Jakel...promosi sempena ulang tahun jakel katenye...utk bln mei sahaja..tapi kan setiap kali masuk Jakel mmg ade je promosi....jadi pade ms alin same je bile2 pon kamu dtg Jakel..mesti dpt harge promosi punye laaahhhh... ;)


veil bulat

mase tunang haritu ms alin dh beli veil panjang...mase tu beli sbb pk leh pakai lagik mase nikah nnti...tapi kan skang sudah ubah pkran...rase nak pulak pakai veil bulat ini..hehehe...tambah satu lagik koleksi okie...dan skang tgh pk lagik nnti lepas kawen nk wat ape dgn veil2 berkenaan yer kawan2...


ini lagik satu veil..tp dia sekalik dgn anak tudung...

veil ini pulak nk pakai dgn baju maroon nnti...xtau nk cr tudung cane gaya lagi utk pakai...bile jumpe yg nie trus ambek je...sbb dh mls nk pk..huhuhu..kalo xpandai pakai nnti cane yer..alahaiii...

share idea hantaran saye...

Image
2 minggu lepas punye hasil carian tapi baru skang ms alin nak share kt sini.. kumpul mood utk update blog..nie la hasilnye ;)



brg2 nie beli kt kedai ROMANTIKA kt Wangsa Walk

kedai nie mmg menarik la kalo nak cari brgn hiasan rumah..tntg harge dia ms alin xdpt nak compare sbb ms alin xtau sgt harga barang hiasan camtu...utk pasu tu harga satu rm7..dan utk bekas lilin tu pulak rm28..



idea bekas lilin nie adalah utk...jeng jeng jeng...sape leh teka??? ;)



dan pasu ini ms alin nak letak coklat....dpt idea dr deko mug n coklat di famos amous itu;)

dlm post yg ini ms alin ade citer nk letak cam bulu2 tu dlm bakul..tapi cancel..dan replace dgn fiber ala2 sarang burung gitu seperti gamba diatas...jd semua bakul akan dipenuhi sarang2 burung..ade idea nak letak burung tapi mungkin idea ini terpakse dipinggirkan begitu saje :D

barang2 nie semua dh bawak balik kg..jadinye utk brg2 hantaran ms alin akan siapkan seminggu sebelom majlis...(cuti seminggu awal)


citer buang mase ;)

Image
pra tonton selipar crocs beli kt jln masjid india..rm15..

bawak balik kg...abah ms alin tanye brape ringgit...kate la 15....abah kate amboi aiiii selipar camnie pon harga 15 ringgit ke..???

tu baru crocs klon...lom lagik tgk harge crocs ori..kuikuikui...





tiket balik kg...saje je nak tunjuk kg ms alin kat mana... ;) say hello to org segamat...


lagik 13 hari je...

bkn xde cerita nak mencece (xtau la ini bahase ape ;) ) kt sini tapi keadaan diri yg tak berape nk mengizinkan...ini semua alasan semate2..

lagik 13 hari je utk tukar status...
brg2 kt kl semua dh transfer ke kg..jadi kt sini ms alin xde aktiviti nak buat utk persiapan majlis kami...cume hari2 call mak tanye ape progress...
ermmm nak wat cane..terase kesian lak kt mak dgn abah kt kg..semua persiapan dorg yg buat..duk kt opis pon dh terigt nak balik kg je...

ms alin stat cuti 22hb nie..sampai la 8hb june...semua org kate lamenye cuti..nak honeymoon mana..hehe...sebenarnye kitorg xde gi honeymoon memana pon..plan kitorg duk kt umah rehat2..sambil kenal-kenal famili baru...majlis umah mr takin plak 5hb june....

owh yer...bile ms alin duk sorg2 kt umah canie...terase gak debaran nyee....

sebelum nie semua bende uruskan sendiri...maklum la duk merantau jauh dr keluarga..pandai2 la bawak diri...kena la berdikari..pasnie lak ade seseorg yg akan bertanggungjawab pade diri kite...diawal2 nie terpaks…

Eynda Nak Bg Hadiah!!!!!!!!!

Image
Kali nie ms alin sesaje nk cube naseb ;) ms alin berminat sbb giveaway yg Enyda's nak bagi tu amat kiut...mari kawan2 kite join same2...

Tuan punyer blog Eynda's Diary sedang bermurah hati untuk bagi giveaway kepada pembaca blognya yang bertuah.

Maklumat ringkas tentang giveway tersebut dari blog Eynda's Diary ,


Wahai kawan-kawan ku....eynda nak bagi hadiah....nak tak?? Sape tak nak rugi la hehehehe....bersempena blog ini yg dah cecah lebih 100K pengunjung, eynda nak bagi satu hadiah...satu je ye :-D
Macam mana cara nak dapatkan hadiah tu?? Senang aje...tak macam kontest dulu...kontest dulu tuan belog pun pening kepala nak uruskan hehe...



Cara-cara utk join :
1) Terbuka kepada semua yg ada blog.
2) Terpulang sama ada nak follow atau tidak blog Eynda' s Diary...kalau follow lagi bagus nanti senang nak tahu latest update pasal giveaway ni ;-)
3) Buat satu entry khas utk giveaway ni....tajuk entry wajib begini Eynda Nak Bagi Hadiah!! Tajuk lain takmau ye :-D
4) Letak Banner ka…

progress hujung minggu ;)

Image
smlm ms alin mencari baju utk wat hantaran..nak cr baju yg sesuai mmg la susah ape lagik nak matching dgn tema kite..baju nie akan dipakai mase majlis resepsi di umah mr takin..tema nye color maroon..masuk satu kedai ke satu kedai kt jln masjid india dan jln TAR dgn mate melilau cr color marron...nmpk color maroon je rase lega..pastu br tgk design nye..kalo tak sesuai..keluar dgn rase hampe..sbb kaki dh lenguh..huhuhu..

pastu ms alin gi satu kedai nie...minggu lepas dh pegi..kedai nie ade jual baju ready made utk baju kain lace..try cr color maroon..jumpe..tp mate nie tak kenan lak..pastu akak tu suggest ms alin match kan color kain satin..dia akan cube cr..ermmm utk pengetahuan semua..ms alin jumpe satu color satin..tapi xtau nk kate color ape..ntah pink ke purple ke..pastu akak tu leh kate color tu color belacannn...ahaksss...lom penah lagik ms alin dgr ade color belacan..terbekenan color tu..akak tu padankan dgn lace..lace color maroon..rase sesuai...akak tu kate dia leh bg price re…

belaian jiwa

Image
minggu nie terase sungguh meletihkan..menyibukkn diri dgn kje....tak sempat nak berciter meluah rase di blog nie..smlm sempena hari pekerja pon masih lagik hari bekerja bg kami warga2 ngnd huhuhu..arini cube utk merelaxkan diri ;) tlg jgn ganggu saya yer..hahaha..mcm la org penting sgtkan..

skang nie ms alin menghitung hari..dah xde bulan lagi...cepatnye mase berlalu...

tgh mencari2 tempat yg sesuai nak memanjakan diri..ade cadangan dr kalian???

hasil carian minggu lepas..tak sempat nak upload..


kasut nk pakai mase sanding...beli kt sogo..terang2 dh nmpk brand ape kan ;)


ha..nie mikrofon..bukan nak menyanyi yer...tapiiii..jeng jeng jengg...

..
...
.....
........
............
...................
............................



nie ha..nk cucuk kan bunga2 berkenaan....org kate ape..bunga tangan..ahaks..


tapi lom sempat nk wat lagi...mungkin hari nie akan siap...tapi mungkinnnnn juge tidak...hehee..