Tuesday, June 22, 2010

Episod Cinta 2: Majlis Nikah

Aku terima nikah ....... dgn mas kahwin rm22.50 tunai....dgn sekali lafaz...Ms Alin sudah bertukar status sebagai isteri kepada Mr Takin...Alhamdulillah...


cool je dia jabat tgn tok imam




mas kahwin







Ya Allah..semoga ikatan ini diberkati hingga ke akhir hayat kami...




penyerahan mas kahwin





batal air sembahyang

okie...akan bersambung lagik ke next episod ;)

Monday, June 21, 2010

Episod Cinta 1: Majlis Nikah

29 Mei 2010 - Sabtu

Kami dinikahkan di Masjid Nur Hidayah, Felda Chemplak...nie la masjidnye..dekat je dgn umah Ms Alin..tp tetap pengantin yg paling lambat..ade 3 pengantin sekalik akan nikah hari tu..so pak imam kate buat nikah serentak...mase Ms Alin sampai tu semua dh ade..hehehe..malu btul time tu...



kelihatan pengantin lelaki ku yg sempoi melangkah menuju ke masjid




sampai2 je trus kene sign borang..sbb org lain semua dh siap..




saya setuju atas terma dan syarat ;)




wali saye (abah) mewakilkan ke tok imam utk menikahkan saye..




hah..pasan tak entry ini..ini la hasilnye yer kawan2


okie..bersambung plak lah...

Thursday, June 17, 2010

edisi siasat

masih lagik bersabar nie...tapi tetap tak sabor...huhuhu..
nak tau kenapa...sbb ms alin belom lagik dpt tgk gambo2 dr OP..sedey sedey..3rd payment utk deliver softcopy dah di bayar tapi senyap je plak dia..adeh..cane nie..dia dah pos ke lom dvd tu..

membe2 duk tanye nak tgk gamba...tp kite sendiri pon xde gamba nk wat cane..

setelah disiasat rupenye hari nie dia baru nak pos...huhuhu lambat la lagik nk post gamba kt sini.. :(

Wednesday, June 9, 2010

alhamdulillah

alhamdulillah..majlis kami sudah selesai...
hari nie ms alin stat keje lps cuti 2 minggu...

citer semalam...
mr takin hantar sampai melaka sentral...naik bas kul 1130pagi..tibe kt situ lebih kurang kul 1120..sampai kt platform org dh naik bas...tak sempat la nk duk2 bermanje lagik dgn mr takin..trus je naik bas...bile duk dlm bas tu dh stat bergenang air mate sedih..muahahaa..sedih wooo tinggalkan laki..tapi nk wat cane...cam peribahase melayu tu..sayangkan isteri tinggal2 kan..nie ms alin sayangkan suami tinggal2 kan...sbb ade tanggungjawab lain yg perlu dijalankan...mmg la tanggungjawab isteri disisi suami..huhuhu terpakse berkorban dulu buat mase nie...skang ms alin dh alami sendiri perasaan isteri2 yg jauh dr suaminye... ;) br sehari dh rindu sgt....stat dr 29 mei hingga semalam....hari2 dia ade depan mate..bile tido ade teman kt sebelah..ahakss...bgn tido nmpk muke dia dulu...pagi tadi bgn xde nmpk muke dia dah....huhuhu sedih sedih...

xde gambo nak share wat mase nie...tp offcos la ms alin akan upload gambo2 kawen kami nnti utk tatapan kawan2 blogger yg dikasihi...


Lama Giler Tak Menulis

Alhamdulillah masih bernafas di bumi Allah yang satu ini. Cume tak rajin dah nak menulis bagai dulu2...nak kate sibuk sangat kalah menteri ...