Posts

Showing posts from October, 2010

kebun sayur dan dunia kafe

Image
aktiviti ms alin hari nie adalah mengadap tb je kejenye...start dr bukak mate...sampai la ke malam hari duk ngadap depan tb pastu depan laptop nie...ahakss...

kebun sayur aka farmville yg dah lame ms alin tak jenguk tu pon dh dibuka semula...hehehe...sbb dh xtau nak wat ape lagik nk hilangkan kebosann melampau nie...



lagi satu aktiviti adalah memasak di cafe world...hehehe...masak kt umah nye tidak tp rajin plak memasak di cafe world...



hujan pula membasahi bumi bukit kerinchi...syahdu giler la bg seorang isteri yg jauh dr suaminye...huhuhu....sedey sedey....

kesihatan ms alin hari nie agak baik...alhamdulillah...tp xde kuar umah pon sbb ujan...kang kene tempias tempias ujan berbalik plak demam...jdnye makan je la ape yg ade kt umah.. :D

tghari td kat tv2 citer hindustan yg ms alin layan : u me aur hum...ermmm citer yg menarik...ala ala citer 50 first dates...
meleleh gak le air mate mahal ms alin nie...
preview sket :- citer tntg seorg isteri yg menghidap alzheimer...tabah nye seorang suami…

saye demam.... :(

minggu nie ms alin tak balik ke melaka...sbb kesihatan tak brape mengizinkan...hari nie je saye keje...3 hari MC dan sehari EL..huhuhu...demam selsema yg agak berat jugak le...hidung tersumbat sampai tak mampu bernafas gune hidung...sampai rase tercungap2 kalo bercakap...hari nie dh okie sket..alhamdulillah...

weekend nie nmpknye bosan le ms alin duk umah...nk wat ape lagik selain layan game fb..huhuhu...tu je la ubat yg kdg2 tak mampu pon nk ilangkan rase bosan ya amat...tp layankan je la...

kalo mr takin ade depan mate...kalo dh xtau nk buat ape...bole le kaco2 dia..huhuhu nie kt sini sorg2..xtau nk wat ape...layan game je le...

nak citer ape lagik yer...

ermmmm.....
???????????

xde citer dah kot...huhuhuhu

Daftar Kupon Percuma Di Sini!!!!

Image
Pagi tadi ms alin cek email...maka dapatlah kupon percuma dr kugeeku.com. Ape lagi meh la kite same2 share kan link tersebut di sini..
Utk kawan2 blogger yg nk tempah utk majlis2 korg leh la gune kupon nie..mesti berbaloi-baloi...hehe tlg promote sket la kan...




Salah satu idea utk korang yg masih tercari2 utk cenderahati utk majlis korg nnti...

MaLaiKatmU....

Image
Suatu hari seorang bayi siap untuk dilahirkan ke dunia...



Dia bertanya kepada Tuhan : " Para malaikat disini mengatakan bahawa besok Engkau akan mengirimkan saya kedunia, tetapi bagaimana cara saya hidup disana; saya begitu kecil dan lemah ?"

Dan Tuhan menjawab: "Aku telah memilih satu malaikat untukmu. Ia akan menjaga dan mengasihimu ."

Bayi bertanya lagi: "Tetapi disini; didalam syurga ini, apa yang saya lakukan hanyalah bernyanyi, bermain dan tertawa...Inikan sudah cukup bagi saya untuk berbahagia."

"Malaikatmu akan bernyanyi dan tersenyum untukmu setiap hari. Dan kamu akan merasakan kehangatan cintanya dan menjadi lebih berbahagia"



"Dan bagaimana bisa saya mengerti disaat orang-orang berbicara kepada saya jika saya tidak mengerti bahasa mereka ?" "Malaikatmu akan berbicara kepadamu dengan bahasa yang paling indah yang pernah kamu dengar; dan dengan penuh kesabaran dan perhatian. Dia akan mengajar kepadamu cara berbicara..…

Kelapa atau Mutiara

Kelapa atau Mutiara
**************************
Apabila kamu berkawan dengan lelaki,
Ingatlah ada dua pilihan terbentang
Yang Pertama..
Kamu jadi seperti kelapa..mudah diperoleh
Diparut..
Diperah..
Dan diambil santannya..
Lepas tu hampasnya dibuang...

Yang Kedua..
Kamu menjadi sebutir mutiara..
Berada di dasar lautan..
Tersimpan rapi..
Dilindungi kulit..
Bukan senang nak melihat..
Apa lagi mendapatkannya..
hanya orang yang bertuah..
Beruasaha menyelami dasar lautan..
Dapat memperolehnya..
Harganya mahal sekali..
Dan ia akan tersimpan selamanya..

Jadi..
Kamu pilihlah samada hendak menjadi kelapa ataupun
mutiara..

Di sebalik santan..
menjadi penyedap makanan..
diperah segala kenikmatan..
dengan mudah jatuh menjadi titisan..
akhirnya habis kari dimakan..
pulut panggang sisa habis ditelan..
dan santan hilang tak jadi ingatan..
yang terasa lazat hanya kari dan pulut panggang..
orang tak kenang jasa santan..

Mutiara..
tertanam di dasar yang paling dalam..
sukar andai mengharap jadi perhatian kerana dilapisi
kulit yang keras
men…