Thursday, February 10, 2011

air panas kg tenang... ;)

rasenye ramai yg dh tau kan...minggu lepas banjir yg agak teruk gak la kt beberape kawasan di johor...termasuk la kawasan berdekatan kg halaman ms alin iaitu di Labis...

post yg lepas ms alin dah citer pasal prk dun tenang yg ms alin pon terlibat sebagai pengundi...

1hb Feb
Hari nie dah start xde air plak..walaupon kawasan umah ms alin tak terkene banjir tp sbb loji air tu terletak di kawasan banjir tu yg takde air plak tu...ujan pon dah tak berape kerap mase nie...ujan tu masih turun kejap2 cume tak lebat...

2hb Feb
mr takin balik lalu yong peng sbb jalan muar - labis masih lagik tak leh lalu...air masih lagik xde...

3hb Feb
hari nie masih xde air...jadinye ms alin ajak mr takin gi air panas kt kg tenang...nk mandi manda kat situ...kitorg gi mase tu dah kul 10 lebih dgn harapan yg amat tinggi utk mandi...tapi sampai2 je kt sane tempat tu tutup plak...huhuhu...rase kecewa yg amat..sbb td dah berkobar2 nak mandi air panas...sekalik jadual tmpt tu:

Isnin - Jumaat : 2.00ptg - 6.00ptg
Sabtu - Ahad : 9.00 pagi - 6.00ptg

tensen tul...kan time tu public holiday..patutnye bukak ler awal...aiiii keciwa keciwa...

4hb Feb
Sbb semalam dah terkeciwa nak mandi air panas...jadi ptg nye pegi lagik ke situ...hehehe..nk jugak mandi air panas sbb dah lame sgt tak pegi mandi kt situ...ms alin penah gi tmpt tu dulu..mase tu wat kajian tempatan subjek geografi kot...brape punye dah lame la...time tu pon tak mandi..cume basah2 kaki je...

kami berendam tak lame pon sbb tmpt tu kolam terbuka dan air nye panas..dah name pon kolam air panas kan..dan semua org mandi di kolam yg same...mase kitorg sampai tu masih kurang org tp bile makin ramai kitorg pon kluar le...bagi peluang org lain plak kan...(sebenonye tak sanggup nk mandi same2 dorg...huhuhu)

okie mari kite tgk gambo2 sket ek...pemandangan sekitar kolam air panas
(sori ler ms alin tak pro amek2 gambo nie...)


pintu masuk utama...



taman rekreasi...


pemandangan sekitar kolam..kolam yg nie tgh isi air panas...



pemandangan sekitar kolam..org rendam kaki je..takot panas tu..


pemandangan sekitar kolam..xtau plak air nye panas ke tak..


pemandangan sekitar kolam


jam dia...


gambo kaki je le yer...

bkn selalu kami dapat menghabiskan mase berdua2an nie....mgkin ini langkah pertama utk langkah2 yg lebih jauh lagik yer syg...ahakss...


Wednesday, February 9, 2011

PRK DUN Tenang

Pilihanraya Kecil DUN Tenang....

Tak basi sgt kot citer nie..kt kampung xleh nk online..jadi kumpul2 je la citer yg boleh dikongsi bersame...


rumah jiran ms alin disewa utk bn dr sri gading



berderet2 le kete dorg kuar masuk

view di atas tu ms alin amek dr umah je sbb ujan nk kuar amek gambo...jd tak byk le gambo yg dpt di amek yer...hujan...sejuk nk kuar umah...hehhe..

Sepanjang tempoh berkempen, kawasan kg kami nie mmg amat meriah..org ntah dr mana semua dtg ke situ..suasana kg mmg lebih meriah lagik dr musim raye la...

28hb Jan
ms alin balik ke kampung sbb cuti seminggu...cuti hari wilayah + cuti tahun baru cine...
mr takin tak balik same sbb dia masih lagik keje...amek bas ke segamat...first time nie balik sorg ke kg lepas bergelar isteri.. ;) rase janggal gak la...sampai kt stesen bas segamat..abang dgn mak ms alin dh tunggu...

sampai kt kawasan kg..tgk keadaan sekeliling...woow...meriahnye kampung ku...dgn poster2...bendera2 parti bertanding...amat lah meriah...

malam nie gak ade ceramah dr Anuar Ibrahim...tp tak join la...hehhee

29hb Jan


surat jemputan utk amek cenderamata....

ha nie la dia cenderamata dr pemimpin..AZAM...akhiri zaman miskin



nie le kotak cenderamata nye...satu gamba PM



nie le kotak cenderamata nye...satu gamba dato' sharizat



ini le cenderamata nye yer tuan2..



dah siap2 kluarkan dr kotak....

Kotak Nutrisi..AZAM...Apekah dgn pemberian barang2 tu maka org miskin tidak akan miskin lagik??? atau...kotak tu sepatutnye diberi kepada org miskin...ermmmm persoalan tu....

Ptg tu plak dorg suh dtg rumah sri gading tu utk amek bubur lambuk...


sekalik amek 3 bekas...sedap gak bubur nye...

30hb Jan
Hari nie hari mengundi...dan hari nie la ujan turun tak benti dr malam semalam...
Walaupon pusat mengundi tu dkt sangat dgn umah ms alin...ibarat org kate sekangkang kera...tp nak kuar umah tu amat la malas...rase nk bergolek2 atas katil je...sejukkk...

Hari nie pon ms alin tak amek gamba sbb nak pegang payung lagik..nak pegang tepon lagik...huhuhu...tak dan la nk amek gamba detik2 mengundi tu...hehehe

Tuesday, February 8, 2011

cube teka sape saye....

ahakss.....nie ler gamba baby zaman 80'an...tgk baju bebek tu...cute kan...hehehe



kalo baby skang agaknye dah tak merase nak ade baju canie...tp ye ke?

post arini cume nak share gambo ms alin mase baby....bkn nak suh pakai baju seksi2 yer...ahaksss...jumpe lagik...

(takde idea nk wat post ape sebenonye...letak je la gambo nie...)

Lama Giler Tak Menulis

Alhamdulillah masih bernafas di bumi Allah yang satu ini. Cume tak rajin dah nak menulis bagai dulu2...nak kate sibuk sangat kalah menteri ...