Posts

Showing posts from 2012

Lin Handmade Greetings Card December 2012 Blog Giveaway

Image
sambil2 blogwalking terjumpe la giveaway yg menarik nie...ms alin mmg minat dengan idea2 kreatif nie cume tak berpeluang lagik nak menunjukkan bakat...muahahaha...

jom kite join....ade rexki kite mungkin leh dapat kan ;)

SelaMat Hari Lahir SaYanG

Image
Setahun yg lalu...time nie tgh siap2 packing barang nak gi hospital Pantai ayer Keroh....sbb smlmnye dh trun tanda...mgkin dh nak bersalin...tp gi check kt spital masih belum ade bukaan..jadik balik dulu...sempat la balik melaka dulu...mr takin mmg kelam kabut dtg dr melaka ke kl bile bgtau dia dh ade tanda2 cam nk bersalin..

wat appointment dgn dr tan, bgtau dh ade trun tanda semalam...so bile check dh ade bukaan 1cm...trus la kene register utk masuk wad bersalin...masuk wad lebih kurang kul 1 tghari..

Gitu gini gitu gini...pengalaman kt bilik bersalin...duk la melangut kt situ sampai malam kelahiran anakanda Muhammad Razin jam 1108malam...

Mula2 dpt tgk anak kita sendiri, Ya Allah aku dah ada anak....sakit nak bersalin td dh terlupe...tp nak mengadap sakit kene jahit la pulak rupenye....huhuhuhu...

Alhamdulillah, semuanya selamat. Razin selamat dilahirkan dengan sempurna sifat2 nya..syukur pada Allah...
Hari ni...semua tu dah setahun berlalu...syukur padaMu ya Allah, walaupun Razin …

warna warni kehidupan

Image
lama btul tak menulis, byk cerita nk dikongsikan cume mood utk menulis tiada...dibiar idea begitu lame..lame2 jadik beku..tak bole nk kluar langsung...tu pasal la kalo kite ade ilmu kene amalkan kalo tak ilmu tu beku...sejuk dan perlu dipanaskan semuala baru berguna..

-------------------------------------------------------------------------------------------------
pengalaman bergelar isteri...amat manis,
pengalaman mengandung..amat manis
pengalaman ketika bersalin...amat manis
pengalaman dalam pantang...amat manis
pengalaman membesarkan anak...amat manis...

dlm kemanisan semua pengalaman itu pasti ade terselit masam payau dan pahitnye...tp jika bersyukur dgn apa yg kite ada..insyaAllah semua yg pahit itu terpadam cume kelihatan yg manisnya saja..

Lihat pada teman yg masih sendiri...alhamdulillah aku berpeluang bergelar isteri..
Lihat pada teman yg masih mengharap rezeki...alhamdulillah aku berpeluang menjadi ibu..
Lihat pada teman yg kehilangan baby...alhamdulillah pinjamanNYA masih …

IbU JaraK JauH

Image
Ibu jarak jauh..apakah itu???

Ibu yg terpakse meninggalkan anak kesayangannya berada jauh dr sisinya atau ibu yg tidak tinggal bersama anak-anaknye..

Setelah lebih sebulan meninggalkan baby razin, baru hari nie saya tergerak nk menulis...
Mungkin ade yg berpengalaman seperti saya..jadik ibu jarak jauh setelah jadik isteri jarak jauh..hanya Allah yg tau prasaannye...

Rindu kt suami dan anak setiap hari...Setiap hari dok pk...tgh buat ape la dia...sihat ke dia...cume video call la pengubat rindu...haruslah tgk dia setiap hari kan...

Kalau la ade pintu sukahati....ermmmmmm



baby razin hari pertama

Rindu hari2 ketika dlm pantang sbb saya dpt bersama dia 24jam...bukak2 mate je nampak dia ade kt sebelah saya...

Banyak pengalaman nk share tp nantilah dulu....

rindu same dia ;)

Image
setiap hari ibu rindu dia



tunggu ibu balik yer syg.....luv u....mmmuuaaahhhh

masih di sini....

banyak cerita yg hendak dikongsi tapi belom berkesempatan utk menulis lagi...

moga2 mood utk menulis akan kembali semula...

bile ade mase terluang saya cume mampu mengikuti perkembangan blogger2 lain..