Posts

Showing posts from 2009

update terkini

dah lama jugak ms alin tak tulis ape2 kt blog nie...rindu jugak lerr...tapi kekeringan idea nk menulis..update terkini... ms alin skang dah leh online kat umah...sudah menjadi salah seorang streamyx subscriber...ape gune jadik staff TM kalo x subscribe streamyx kan...amatlah berbaloiii...hehehe..dah 2 minggu la usia streamyx nie di umah ms alin..tp br arini tergerak hati nak update blog...sbb nye sebelom nie asik mengadap fb..sampai mate ngantok dan trus tido...maklum le online pon atas katil je..ngantok kalu trus tarik selimut aje...

okie la utk arini..jam sudah kul 11 lebih...dah mase utk ms alin melelapkan mate..
selamat malam....

# esok dah 31 Dec 2009....last day for 2009...setahun sudah berlalu..muncul pula tahun yg baru..semoga hadirnya 2010 bersama rezki yang melimpah ruah...dan kesihatan yang baik utk kita semua..amin..

PaStiKAN....

Image
Lagu PASTIKAN - siti nurhaliza
Lihatlah Langit Di Atas Sana
Tersenyum Melihat Tingkah Kita
Selalu Ada Peristiwa
Yang Membawa PertengkaranMaksudku Hanya Ingin Yang Baik
Untuk Kita Berdua Dalam Bercinta
Baiknya Aku Buruknya Aku
Terimalah Aku Apa AdanyaPastikan Kau Dengan Aku
Jangan Ada Cinta Lain
Tak Pernah Aku Terlintas
Niat Ku Untuk BerpalingMaafkanlah Aku Sayang
Bila Belum Kau Bahagia
Sejauh Langit Di Atas
Kan Ku Kejar BahagiamuBiar Langit Dan Bumi Meruntuh
Biar Jasad Kita Tertimbun Di Sana
Tetap Bersama, Tak Ingin Lepas
Mencintaimu Ku Jadi Beginip/s: lagu ini ditujukan khas buat mr takin ku syg...
wherever i go..whatever i do..u always in my heart..luv u so much..

hari ini dlm BLUES

baru 3 hari keje dah takde mood..nak men game pon xde mood apetah lagik nak wat keje..tp bernaseb baik sbb keje tgh xde pon..tu jugak mgkin salah satu sbb xde mood dan bosan tahap melampau..sbb xde bende nak buat..lately nie terase amat sensitip sgt deria hati nie..apesal ntah..org cakap2 skit je..dh terase ati..terpakse la memujuk ati sendiri pulak supaya air mate ini tidak la menampakkan dirinye..huhuhu air mate amat murah dikala hati sedang berlagu sepi..ceewahh..ayat tak igt tu..tp itu la hakikatnye..
year end sales...ermmm mcam2 dlm pkran nie nak dibeli..tp kene pk pulak bajet...nak mengabehkan duit amatlah senang sekali..pegi je midvalley tu..bawak brape RM pon leh abeh dlm mase beberapa jam..kalau nak kumpul duit semula..sebulan pon lom tentu leh dapat..so ms alin kene jimat cermat..tp ape ms alin nk wat kalo nk mengisi mase lapang ek..bace komik yg melambak dirumah itu..huhuhu...amatlah bosan membace..ape la kan..dh bace komik pon bosan nak wat ape lagik..??????

di KaLa iNi

Image
lokasi: opis UOA Pantai

time keje nie tp sempat lagik aku nk menaip kt blog..hehehe..bkn xde keje..ade je keje nak buat.. bile lama duk kt site..rase cam penat nak gi site..rase nak balik opis..tp bile ade kt opis camnie..rase cam nk kluar gi site..aarrrghhh...kt opis plak xde ape yg menarik..selain melihat lrt lalu lalang..huhuhu..silau mate memandang..nanti bile dh pindah opis baru maka takde lagik la pemandangan lrt lalu lalang..bile ntahnye nak pindah..

citer minggu nie nye plan...plan sabtu nie nak pergi taiping..kenduri kawen ms miza..kurang lagik sorg membe single ms alin..cadangnye nak tido umah abg kt ipoh..mgkin dorg akan penat utk drive balik kl pada hari yg same..ms alin penumpang je..so leh relex2 duk kt belakang.. :D



tetibe plak nak upload gambo nie...nie pemandangan dr tingkap bilik ms alin..vista angkasa..mase nie lom ade aktiviti mengecat lagik...so nmpk tiada serinya..malap je..hehehe kite tgk plak di entry akan dtg selepas aktiviti mengecat selesai...

salam takziah..

salam takziah buat mr takin sekeluarga kerana telah kehilangan ayahanda tercinta pada 15 Nov 2009, Ahad..iaitu semalam.. amat terkejut ms alin bile dpt mesej dr mr takin dlm kul 1.42pm bgtau abah br kejap meninggal..mase tu ms alin ade kt umah kakak ms alin di sunway..camne ms alin nk gi..tp rase tak sedap hati kalau ms alin tak pegi..dan nasib baik jugak la anak sedara ms alin..aini sanggup utk menghantar dan menemankan ms alin ke melaka ptg tu..mase tu dia tgh dating la pulak..tp demi mak sedara yg dikasihi nie..terpakse menangguhkan aktiviti dating dia tu..terima kasih sgt2 utk my beloved niece.. kami bertolak dr rumah dlm kul 3ptg dan sampai ke umah mr takin dlm kul 5.40..agak tersesat jugak la nak ke sana..sib baik ayong dah tunggu sbb bile dpt berita tu..ms alin dah call ayong (abg sulung ms alin) kt melaka bgtau berita tu..sampai2 tu..jenazah dah dibawa ke kubur..tunggu la sampai dorg semua balik..kitorg pon tak dpt nk tunggu lame..waktu dorg balik dr kubur pon dh dkt kul 7..kene…

BerTaMu Di KaLbU

Ku genggam semilir malam
Tika rembulan menyinari
Lalu ku menadahkan
Kata cinta nan suci
Dan akan ku hembuskannya
Tika malam syahdu

Kerana dalamnya
Kasih sedalam lautan
Setinggi mentari
Tak mampu digapai
Oleh khayalan insani
Cuma dinaluri

Katakan bara melecur diri
Bisa memercik jalan nan luka
Dengan selasih balut pedih ngeri
Tiada berpaling setia

Adalah sejarah jadi saksi
Bulan bintang menghangat kasih suci
Kita pun terpaut dan bersatu
Dalam bebayang mimpi berseri

Ku layarkan asmara
Di pelabuhan setia
Akan ku rentangkan
Sang pelangi suci
Yang pastinya anggun di hati
Bertamu di kalbu

KaWeN???

Rase nak berbual lame tapi mate dah mengantuk sbb menunggu..bese la kalau menunggu memang mengantok…tp bile dah letak phone baru mate segar balik..org disana dah tido pulak…sambil melayan rase rindu tetibe tergerak hati ms alin nak membuat karangan nie…dah lama tak jumpe mr takin..tu yg rindu-rinduan tu…last jumpe bln puase aritu..raya langsung tak jumpe..nie dah nak nk masuk bln 11 dah..

Lately nie ms alin agak terase tensen skit…sbb ape..sbb nye asyik mendapat soalan yg same..bile ko nak kawen? bile nak kawen? Mentang2 lah korg dah kawen…boleh arr tanye camtu…ish ish ish…tapi ye la kan…usia ms alin dh nk penghujung 20an dah..tahun depan dh bertukar angka baru didepan tu..nak buat camne..usia tetap akan bertambah..tak boleh nak lambatkan walau sesaat..
Semua org mahukan perubahan dlm hidup mereka…tp itu takdir masing2..Mgkin perubahan dalam hidup ms alin agak lambat…ms alin hanya mampu berdoa semoga ada bahagia utk ms alin nanti..biar lambat asal selamat…insyaAllah…

Mmg terase pon bile …

Acceptance Test Procedure

sedang sibuk menjalankan ATP kat WMUDT@Wangsa Maju...

selamat hari raya aidilfitri

kepada semua diucapkan selamat hari raya aidilfitri...semoga hari raya tahun ini lebih bermakna..
dan bg ms alin tahun nie mmg lebih bermakna lagi dr thn lps sbb raya thn nie ms alin ada teman utk shoping raye..hehe..mr takin la sape lagik..terima kaseh sgt sbb sudi turun kl semata-mata nk buke pose dan shoping baju raye dgn ms alin..:D
wlaupon lom dpt sambut raye same2 lagi..tp tetap bermakne jugak..harapnye tahun depan ade lagik improvement la..aminnn...
hari ni ms alin dah stat keje..walaupon ade la 2 ke 3 org kt opis nie..tp rase tetap cam sorg2 je..sbb org keliling ms alin sumer cuti lagik..nun kat depan sorg..kat tepi sane sorg..ms alin pon sorg kt sini...huhuhu...xpe ler...ms alin dh cuti awl haritu..bg le kt org lain pulakkan...

LRT

Image
Sempena bulan ramadhan nie..balik keje kul 4.30..masuk keje kul 8.00..best la dpt balik awl..balik awl konon2 nye utk masak berbuke tp bese la..kadg je rajin masak..kdg tu beli jer la..mcm2 ade jual kat bazar ramadhan tu..tp kadg tu ms alin tak brape nk selera tgk..hehehe..sbb dh byk sgt kot.. Selamat berbuka puasa lah yer..ptg2 yg sejuk camnie...kelaparan makin terasa..sabar yer sabar..tunggu sampai waktunye.. Gambar diatas adalah pemandangan dr tempat ms alin..hari2 ngadap lrt lalu..tp xde mase la nk kire plak kekerapan dia lalu kan..kalo bosan sgt ngadap pc..ngadap la lrt lalu pulakkk..

update blog ke cik....

seperti hari2 yg dah berlalu..hari nie pon schedule harian lebih kurang same je..weekdays semestinya keje..weekend pulak duk umah..kdg2 mmg terase bosan yg teramat..dan mr takin la yg menjadi mangsanye..hehehe..kalau x dilayan kan asik asik merajuk..isk isk..kesian kesian..nak wat cane kan mr takin kan..dak alin-d nie mmg camtu..tp nak kaco sape lagik kalo bukan boyfren sendiri..kang kaco org lain kang..eh xde la ms alin wat camtunye..hari nie ade C4 migration presentation dr en mazram nye team..pastu alih-alih ms alin gak yg kene lukis network diagram...aduhai..neves neves..aku lukis je la ape2..router, lan switch, softswitch..janji ade..muahaha..next week present kan balik ape yg dh dilukis tadi dgn lebih detail..aduhai en din..ikut kan aje la ape kate bos..jgn melawan yer anak anak..

merajuk..

hari ini duk kat opis sepanjang hari, xdan nak gi site sbb pagi2 lagi en Din dah suh masuk meeting dan kerja menyusul kemudiannye..huhuhu ape nak update hari nie pon xtau la.. owh yer..lupe lak tentang tajuk entri hari nie..merajuk..hehehe..sure ramai yg tau term nie..dan kalo org sedang bercinta ke term nie mesti tak leh lari la..dan slalunye mesti pihak pompuan yg selalu merajuk..ermmm btul ke? ye la tu kann..tp kadang ade gak lelaki yg suke merajuk nie.. merajuk tu mesti la bersebab...dan sebab utama yg Ms Alin dapat summary kan adelah kerana utk mendapatkan perhatian dr org yg tersayang..cam budak2 kecik la merajuk xdpt aiskrim ke kat mak dia..sbb nak kan perhatian..begitulah juge pade org yg tgh bercinta.. ade la dak opis aku pernah ngadu kat aku..dia kate "kadg2 sya naik bosan la kak, asik2 merajuk je" dia kate kat tunang dia la (skang dh pon jd isteri dia). walaupon kdg2 kite tensen dgn perangai pasangan kite tu..tp kalo kite leh terima dia seadanya..insyaAllah..hubungan …

jalan raja chulan

walaupon kesihatan berada ditahap yang tidak memuaskan..Ms Alin menggagahkan diri yang tak berapa nak gagah nie utk menjenguk ke site JRC (jln raja chulan)..equipment utk LIG dah sampai 20hb tp xde sape inform pon..tak puas ati btul ler kat dorg nie..pastu dh siap bukak dan dh siap pasang lagik tu..huhuhu..takpe la dah pasang pon..tak kan nak suh cabut balik..mmg utk dipasang pon..so Ms Alin amek gambo je la..sebagai bahan bukti bahwa equipment tu dah selamat sampai dan dan dah dipasang..nie baru satu site je...yang lagik 5 tu lom tau lagik ape citernye..huhuhu

hari ini

Image
21 julai 09, gejala batuk dan selsema melanda Ms Alin..huhuhu rase terseksa jiwa dan rage nie..ape lagi duk dlm suasana yg sejuk nie..kat luar ujan lagi tu..adusss.. pening kepala lagik..macam2 dugaan dtg hari nie..menguji tahap kesihatan Ms Alin...
Semalam cuti sbb balik kg...kt kg tgh musim rambutan..semua pokok rambutan ade buah yg banyak..sampai tak termakan ler..nmpknye jadi hiasan je la..mmg x larat weh nk makan...Ms Alin makan sket pon dh batuk dan sakit tekak..nak bg kt org pon semua rumah bole kate ade pokoknye..nk bawak ke kl..errmmm aritu bawak pon housemate tak abeh makan.. nie bunga rambutan..yg dh jadik buah xdan nk save sbb kable tepon tak bawak..esok esok la pulak...:D

setelah gerimis berhenti

hampir sebulan aku tak update ape2 kt blog nie..tgh sibuk dgn training Softswitch dan AG (Access Gateway). Masuk klas...dgr cikgu ajor pastu ade test la..belajo belajo..walau tak berape nak masuk dlm kepale aku nie..tp kene la abehkan tanggungjawab yg telah diberikan..hehehe.. Tang tajuk update hari nie..saje je..pagi tadi gerimis..skang nie dah benti.. Minggu lepas punye hujan lebat dan angin kuat telah berjaya memecahkan pintu masuk ke Opis Ms alin-d...mase kejadian aku xde la kt opis sbb gi trening..smlm dtg2 opis je tgk sebelah pintu opis dh xde..ditutupi dgn kanvas je..kesian kesian..kuat btul angin tu sampai pintu kace tu pon leh pecah.. Dan semalam pulak..mesti ramai yg tgk/bace berita psl bas rapidKL yg terjunam ke laluan motor tu..ish dasyat btul la..mmg pemandu bus rapidKL suke bawak bus laju2..tau la name dia rapid tp keselamatan org ramai mesti la diambil kire kan..kot ye pon nak cepat2..seb baik time tu bkn peak hour..org balik keje...kalo tak sure la bus tu cam tin sardin..…

ShaRing is CaRiNg

Petikan ini di ambil dr email yg dihantar oleh Opismate aku.. menarik utk dikongsi bersame2.. FOR A GOOD RELATIONSHIP TRUST is a very important factor for all relationships. When trust is Broken, it is the end of the relationship. Lack of trust leads to Suspicion, Suspicion generates anger, anger causes enmity and enmity may result in Separation.
A telephone operator told me that one day she received a phone call. She Answered, "Public Utilities Board." There was silence. She repeated, "PUB." There was still no answer. When she was going to cutOff the line, she Heard a lady's voice, "Oh, so this is PUB. Sorry, I got The number from my Husband's pocket but I do not know whose number it Is."
Without mutual trust, just imagine what will happen to the couple if the Telephone operator answered with just "hello" instead of "PUB". --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- NO POINTING FINGERS
A man asked his fathe…

A gift 4 You my Sweet HearT

Image
si comel nie Ms Alin bg kat Mr Takin...
si botak ijau nie Mr Takin bagi kt Ms Alin..

Cuti Cuti Sempena Cuti Sekolah

Image
Sempena cuti sekolah yg lepas, aku pon xmelepaskn ler peluang utk bercuti jugak..hehe ye la mase org ramai cuti la kite pon ikot skali cuti..balik kg ramai2 baru la best..cam balik raye pulak..dan mak pon bile dh ramai org kt rumah tu..ada la buat kenduri kecik skit..biase la meraikan anak cucu balik kg.
sebelom balik kg tu..aku sempat ler buat tour dgn opismate ke kenduri2 kawen opismate jugak..kt perak tu..singgah bermlm di penang (bayan baru)..ade 3 kenduri semuanya..best woo makan nasik minyak..n dpt goodies ler tu lagi satu part yg best..so aku telah melambakkan ler atas meja dgn bende2 tu..hehehe..

LaBis LerEh..

labislereh.blogspot.com nama blog nie adelah sempena nama kg Ms Alin-d (Labis) dan Mr Takin (Lereh)..itu le sbbnye aku letak nama blog nie...aku sekadar nak share citer2 selepas perkenalan aku dgn Mr Takin..dgn sesiapa saje yg sudi membace blog nie..org kate mase bercinta nie mmg indah-indah belaka..semuanya berbunga-bunga laa..kire rase cam ade rama-rama berterbangan dalam hati..ade juga yg berpendapat mase bercinta nie..kite tak tunjuk perangai sebenar kat pasangan kite.. Tapi pada aku pulak..aku rase lebih baik menjadi diri sendiri..buat ape kite nak sorok2 kan perangai sebenar kite pade org yang kite syg kan..sbb aku nak dia terima aku seadanya aku..bkn sbb aku berlakon menjadi org lain..plastik lak nnti..tak natural... Kakak2 kt opis nie pon mengingatkan perkara yg sama jugak..dia kate org lelaki nie..kite takleh nak kenal perangai dia selagi kite tak duk sekali dgn dia..maksudnye bile dah kawen nnti perangai dorang akan berubah la tak seperti yg kite bygkan mase bercinte tu..itu m…

RiNdu..serindu rinDunya...

Image
Rindu aku rindu kamu

Kelap-kelip di tengah-tengah laut
Lampu perahu nelayan
Sembilan ribu bintang
Sempurna bentuk bulan..perhiasan malam

Batang-batang panjang pohon kelapa
Kerang-kerang di pasir putih
Diantara mereka kita duduk berdua...
menyanyikan lagu cinta

Ya owh oo.. asyiknya menikmati malam
Indah pantai indah laut suasana sunyi
Ya owh oo.. asyiknya menghabiskan malam
Rindu aku rindu kamu jadi satu

Ketika tiba-tiba ombak di laut pasang
Cinta kita berdua juga pasang, sayang
Ketika tiba-tiba ombak di laut surut
Cinta kita berdua tetap… pasang

*miss him so much....

Cool DaY...ke COLd day???

Pagi2 je datang opis terus gi beli brekfes ler..lapo giler..arini makan nasik goreng..teh tarik satu..bungkus yer..xde membe la nk makan so tapau makan kt opis je la..pastu first skali nak cek cuti dah approve lom..Alhamdulillah dah approve gak..8-10 jun..balik kampung hohoho balik kampung..seronoknye..sbb ramai gak dah pakat2 nak balik kampung nie..maklum ler cuti skolah kan..Chik balik, Dedek balik, De pon kate nak balik gak..aku dah beli tiket awl2 lagi haritu sbb takut gak kang takde tiket..beli sekali utk Chik dgn anak2nye..tapi sekali tu rase cam nak ikut lak dak opis aku nie ke Perak..ade 3 kenduri kawen opismate..errmmm kene la burn satu tiket..rugi rugi...nnti la tanye makcik kaunter tiket tu leh tak nak jual balik.. Hari nie kesejukan melampau kat Opis..huhuhu pastu ujan lak tu..dah ler macam duk dalam akuarium nie..ade rase2 cam ikan lak...cane ler nak balik kalo still ujan lagi..payung ade tp kalo ujan2 nak jalan kaki..rasenye basah gak ler..kene ler naik lrt nmpk gaye nye.…

Playgirl ke?

Ermmm Mr Takin suh Ms Alin-d bg elaboration skit pasal nie..tu la ape pasal tulis camtu kan dh kene balik dh..kuikuikui..nak bgtau ler Ms Alin-d bukan la playgirl...cume ade ramai kawan je..kenalan biase jer..bkn teman tapi mesra pon..ye la sblom kenal Mr Takin..aku mana ade bf slps terkecewa dgn my-ex..jadinye kawan je la dgn sape2 pon..kenal je la dgn sape2 pon..kuar je la dgn sape2 yg bole dipercayai utk kuar..tu yg nmpk cam byk kawan laki..tp semua tu sekadar kenalan biase jer...sbb bkn senang gak nak amek ati Ms Alin-d nie..muahahaha ye la kan Ms Alin-d nie memilih orgnye..kuikuikui..tapi utk Mr Takin...Ms Alin-d membuka ruang hati seluas-luasnya utk dia..hanya dia di hati..dan Ms Alin-d pon berharap hanya Ms Alin-d sahaja di hati Mr Takin... :)

29 Dec 2008 (Awal Muharam 1430)

18 Dec 08, Abah kene sakit perut..semua org risau tgk abah..ye la dah makin kurus..nmpk sgt abah sakit teruk..Ayong tak dapat balik selalu nak tgk abah jadinye Ayong bawak la abah dgn mak balik Melaka..umah dia..ade Kak Long leh jage..dkt skit dgn hospital kalo abah kene sakit2..Abah kene masuk hospital (Mahkota Medical Center) dan kene tahan sbb sakit perut tu so weekend tu aku balik la Melaka umah Ayong..aku tak penah pon citer ade abang tinggal kat Melaka kat Mr Takin..jadinye dia igt aku gi Melaka nak tgk abah kat hospital..dia dgn baik atinye nak menumpangkan aku kat umah dia (dia tinggal dgn family yer) kat Lereh…mase tu Ms ALin-d try test je mamat nie…so lulus satu test..muahahaha…sbb aku rase dia btul2 ikhlas…dan aku plak mmg rase sgt2 nak jumpe dia..kuikuikui…tapi nmpknye tak kesampaian la..takpe Ms ALin-d cube lagik lain kali yer…hehehe..
Hujung minggu satu lagi tu abah masih lagi lom sihat sepenuhnye walaupon dah kuar hospital..sbb ade appointment utk rawatan susulan..jadiny…

one piece - luffy

Image
nie salah satu persamaan Ms ALin-d dgn Mr Takin ler...same2 minat kat anime nie.. One Piece.. setiap ahad 1030am kat ntv7...aku mmg dah lame suke citer nie..bace komik tu since 2001..lama dah tu kann...skang nie baru volume 52..Mr Takin kate jarang jumpe pompuan yg minat kat komik2 nie..tu yg dia pon jatuh cinta kat Ms ALin-d nie..muahaha kate dia la kan...whatever la..tp btul la..dr kecik sampai ke tua2 canie..hehehe..tua ke..aku tetap minat kartun..tu pasal la Ms ALin-d nie awet muda..kuikuikui..sbb dia suke kartun..so nie salah satu petuanye la nie...bocor dah rahsia awet muda Ms ALin-d...

PandaNgan Pertama

Sebenarnye aku takde la menaruh harapan yg tinggi dengan perkenalan nie pada mulenye..walaupon mmg aku tgh mencari seseorg utk dijadikan teman..teman sehidup semati..teman utk berkongsi suka dan duka..
ye la bile dah umor cam aku nie..ramai la yg bertanya bila nak kawen bila nak kawen…soklan yg mmg aku xdpt nak jawab dan yg lebih sadis lagi tu bile kate aku nie memilih sgt..tapi btul la..kite mmg la kene pilih org nye..dah kite nak mengadap dia seumur hidup kite..mestilah kite kene pilih..btul kannn…???

Macam2 la org dah aku jumpe..hehehe..bkn nak kate playgirl la..tp Ms Share slalu kate pakwe Ms ALin-d nie keliling pinggang…ayat maut tu…huhuhu macam la aku glamer sgt…tp aku kuar dgn org2 yg aku konfiden je tau…kalo agak2 lain macam je..tak ingin ler aku jumpe…dan semestinya lah perkenalan melalui internet..hehe Bak kate org skang la…internet nie salah satu medium mencari jodoh..so aku bermula kenal dgn Mr Takin pon dr cara yang same la lebih kurang walaupon melalui Mr Zidi tu..
Tapi ape…

besday Mr Takin

ermmm lupe lak nak bgtau...24 may aritu besday Mr Takin yg ke 28..tp takde ape hadiah pon bg kat dia..sbb tak jumpe pon..dia kat lereh..aku kat kerinchi..cume aku sempat la wat kad utk dia..tp lupe la nak amek gambo aritu..takpela nnti suh dia send gambo kad tu utk tatapan bersame :D boleh rasenye..hehee.
Hepi besDay Pa...Ma syg sgt kat Pa tau...

Setengah Tahun (26 Nov '08)

Semalam genap 6 bln usia perkenalan kami, 26 nov 2008, tarikh tu nmpak biasa, tapi pada aku ia amat bermakna kerana pada hari tu lah aku berkenalan dgn Mr Takin,
Kami kenal dalam ym je pon….bukan dia ngorat aku kat bus stop ke kat dalam LRT ke…kuikuikui…
Tapi aku yg menghai kan dia dulu...huhuhu...nampak je dia online..aku pon try ler tegur...sib baik ler dia reply...pastu siap dia mintak no phone lagik...dalam ati aku kate...ermmm ade can nak kenal mamat nie...hehehe..
Mr Takin satu opis dengan Mr Zidi tu…ermmm lenkali la aku citer pasal Mr Zidi tu..
Kejap je ym mase tu..borak ala kadar je..tapi aku suke…hehee..org kate leh masuk kepala la…29hb nye baru la first time dia call…mase tu aku gak yg mesej2 dia..dia kat opis lagi tak balik dan yang paling aku tak dapat lupe mesej dia “Agak2nye kalau sy tipon..awak nak angkat tak?” aku punye la gelak..ape la mamat nie..nak tepon..tepon je la..mesti la jawab..kuikuikui…tu la conversation pertama kami…di taliponnn…Enam bulan tu boleh kate tak lam…

catatan pertama

sesuatu yang tak disangka seringkali mendatangi kita..
itukah suratan dalam kehidupan..
atau sekadar satu kebetulan...
kita asyik membicarakan..persoalan hidup dan pilihan..ikuti kisah Ms ALin-d...sekadar luahan hati...