Wednesday, July 15, 2009

setelah gerimis berhenti

hampir sebulan aku tak update ape2 kt blog nie..tgh sibuk dgn training Softswitch dan AG (Access Gateway). Masuk klas...dgr cikgu ajor pastu ade test la..belajo belajo..walau tak berape nak masuk dlm kepale aku nie..tp kene la abehkan tanggungjawab yg telah diberikan..hehehe..
Tang tajuk update hari nie..saje je..pagi tadi gerimis..skang nie dah benti..
Minggu lepas punye hujan lebat dan angin kuat telah berjaya memecahkan pintu masuk ke Opis Ms alin-d...mase kejadian aku xde la kt opis sbb gi trening..smlm dtg2 opis je tgk sebelah pintu opis dh xde..ditutupi dgn kanvas je..kesian kesian..kuat btul angin tu sampai pintu kace tu pon leh pecah..
Dan semalam pulak..mesti ramai yg tgk/bace berita psl bas rapidKL yg terjunam ke laluan motor tu..ish dasyat btul la..mmg pemandu bus rapidKL suke bawak bus laju2..tau la name dia rapid tp keselamatan org ramai mesti la diambil kire kan..kot ye pon nak cepat2..seb baik time tu bkn peak hour..org balik keje...kalo tak sure la bus tu cam tin sardin..dan makin ramai la mangse kejadian..dan bernasib baik jugak la laluan motor tu ditutup..kalo tak..tak dpt nk bayangkan la ape akn jadi kat penunggang motor yg lalu kt situ..mgkin ini satu pengajaran la kt semua pemandu2 bus...kalo dorg x ambil iktibar tu xtau la nk cakap ape kan..

2 comments:

  1. gerimis untuk malam atau renyai untuk siang? oh bulan..

    ReplyDelete
  2. doh nok wat guane...doh takedir...

    ReplyDelete

Lama Giler Tak Menulis

Alhamdulillah masih bernafas di bumi Allah yang satu ini. Cume tak rajin dah nak menulis bagai dulu2...nak kate sibuk sangat kalah menteri ...