Posts

Showing posts from 2011

2 Ramadhan....

Hari nie bermula tugasan di exchange Klebang....

Berkenal-kenalan dgn equipment dulu pastu bermula la sesi loading meloading software ke equipment....huhuhu... seharian xde wat ape pon sbb nak tunggu software loading pon makan mase setengah hari....

Dengan xde access internet nye...bosan yg teramat la sgt....huhuhu...

Ptg nye mr takin dtg amek...terpakse le dia balik awal nmpknye....Pastu kitorg pegi bazar ramadhan beli kuih muih utk berbuka..owh alangkah bahagia nye dpt beli kuih same2... (ini ler perasaan sorg isteri yg jarang dpt peluang shoping dgn suami sendiri...walaupon dpt beli kuih same2 pon dah hepi sgt...hehehe....harap maklum yer kawan2... ;)

Alhamdulillah dah 2 hari berpuasa....................

1 Ramadhan...

Alhamdulillah, hari pertama puasa dapat dilaksanekan dgn jayenye...insyaAllah boleh bertahan utk ke hari-hari yang seterusnya...

Pengalaman pertama berpuase dgn adanye sikecil dlm rahim ms alin...moga Allah permudahkan segalanya...

Menyambut ramadhan tahun nie dengan suami disisi, Alhamdulillah juga...walaupon ms alin masih lagik belum dpt transfer ke Melaka tp buat mase nie ms alin ade keje kt Klebang...so dpt ler bepuasa bersame buat mase nie....mgkin takde le sampai raye...tp tu pon dh bersyukur sgt...

InsyaAllah semoga berkat ramadhan kali ini...doa kami semoga segala urusan dipermudahkan Allah...

(Duk berjauhan ketika preknen nie lebih mencabar lagik...huhuhu....cepat2 ler ms alin dpt tukar ke sisi suami)

bau baru ;)

Image
one for him....




one for me....




aci tak ms alin punye ade body lotion sekalik...dah kire two la ek bukan one...hehhee...

xtau nk beli adiah ape utk aniversari kami...sekaligus ulang tahun kelahiran ms alin & mr takin...sbb semua tarikh dekat2 je...jadinye combine je semua...mase jalan2 kt jusco aritu..tetibe plak kami singgah ke kaunter perfume...maka yg diatas itulah hasil nye... ;)

my birthday

Image
wowo...bertambah lagik satu angka..



yg ke brape yer? biarlah rahsia...ecececehhhh.....

kek besday to google je...bukan ms alin yg punye pon....hehehe...

semoga nikmat umur yg Allah kurniakan ini akan digunakan sebaik2 nye ke jalan yg diredhai Allah...

Hepi Anniversary

Genap setahun sudah kami berumah tangga....Alhamdulillah segala suka duka kami lalui bersama...bohong lah kalau kate takde perselisihan faham antara kami...adat la kan bak kate pepatah sedangkan lidah lagik tergigit ;)...masih lagik tahap berkenal-kenalan..walaupon kami belum lagik tinggal sebumbung tp insyaAllah sedang berusaha sedaya upaya utk dpt transfer ke Melaka...

Malam semalam, kami celebrate makan2 kt luar...bkn berdua je tp sefamili...makan ikan bakar...tak jauh pon...kedai makan depan umah je...hehhee...tp lauk2 kt situ mmg best la...

Tapi tak igt langsung nak amek gambo....hehehe...bile nk tulis entry nie baru la teringat apsal la malam tu tak amek gambo ek...

HePi Besday Mr TaKin

Image
hari nie besday mr takin....tapi ms alin tak dpt nk celebrate same2...huhuhu...tahun lepas ms alin terlupe...sbb time tu agak sibuk dgn persiapan kawen kami...sampai besday tunang sendiri pon terlupe...tahun nie plak tak dpt nk celebrate same2...maklum la kami duk jauh..

pk punye pk kan...nk wat sikit surprise le utk dia...

nie la surprisenye........................


order di sini

timer kaseh byk2 kt akak tu sbb dapat merealisasikan surprise nie buat suami tersayang ms alin..dpt la mr takin celebrate dgn opismate dia walaupon ms alin tak dpt same2 dgn dia...

komen dr kawan2 mr takin dan mr takin sendiri kate cupcakes tu sedap...perasa oren...so okie la kan...puas ati...



air panas kg tenang... ;)

Image
rasenye ramai yg dh tau kan...minggu lepas banjir yg agak teruk gak la kt beberape kawasan di johor...termasuk la kawasan berdekatan kg halaman ms alin iaitu di Labis...

post yg lepas ms alin dah citer pasal prk dun tenang yg ms alin pon terlibat sebagai pengundi...

1hb Feb
Hari nie dah start xde air plak..walaupon kawasan umah ms alin tak terkene banjir tp sbb loji air tu terletak di kawasan banjir tu yg takde air plak tu...ujan pon dah tak berape kerap mase nie...ujan tu masih turun kejap2 cume tak lebat...

2hb Feb
mr takin balik lalu yong peng sbb jalan muar - labis masih lagik tak leh lalu...air masih lagik xde...

3hb Feb
hari nie masih xde air...jadinye ms alin ajak mr takin gi air panas kt kg tenang...nk mandi manda kat situ...kitorg gi mase tu dah kul 10 lebih dgn harapan yg amat tinggi utk mandi...tapi sampai2 je kt sane tempat tu tutup plak...huhuhu...rase kecewa yg amat..sbb td dah berkobar2 nak mandi air panas...sekalik jadual tmpt tu:

Isnin - Jumaat : 2.00ptg…

PRK DUN Tenang

Image
Pilihanraya Kecil DUN Tenang....

Tak basi sgt kot citer nie..kt kampung xleh nk online..jadi kumpul2 je la citer yg boleh dikongsi bersame...


rumah jiran ms alin disewa utk bn dr sri gading



berderet2 le kete dorg kuar masuk

view di atas tu ms alin amek dr umah je sbb ujan nk kuar amek gambo...jd tak byk le gambo yg dpt di amek yer...hujan...sejuk nk kuar umah...hehhe..
Sepanjang tempoh berkempen, kawasan kg kami nie mmg amat meriah..org ntah dr mana semua dtg ke situ..suasana kg mmg lebih meriah lagik dr musim raye la...

28hb Jan
ms alin balik ke kampung sbb cuti seminggu...cuti hari wilayah + cuti tahun baru cine...
mr takin tak balik same sbb dia masih lagik keje...amek bas ke segamat...first time nie balik sorg ke kg lepas bergelar isteri.. ;) rase janggal gak la...sampai kt stesen bas segamat..abang dgn mak ms alin dh tunggu...

sampai kt kawasan kg..tgk keadaan sekeliling...woow...meriahnye kampung ku...dgn poster2...bendera2 parti bertanding...amat lah meriah...

malam nie gak ade ceramah d…

cube teka sape saye....

Image
ahakss.....nie ler gamba baby zaman 80'an...tgk baju bebek tu...cute kan...hehehe



kalo baby skang agaknye dah tak merase nak ade baju canie...tp ye ke?

post arini cume nak share gambo ms alin mase baby....bkn nak suh pakai baju seksi2 yer...ahaksss...jumpe lagik...

(takde idea nk wat post ape sebenonye...letak je la gambo nie...)

weekend ku....

minggu nie adelah minggu memerap di rumah...ms alin tak balik melaka..duk kt umah je...maknenye dh 3 minggu la ms alin tak jumpe suami tercinta..huhuhu...sape kate tak sedey...mesti la sedey kan...tp kene la simpan semua tu dulu...pasti ade hikmah utk semua nie...ermmm ms alin tak rindu suami ke? Tipu la kalo tak rindu kan...Allah je yg tau betapa rindunye saye kt suami saye...kalo dulu mgkin tak ape sbb masih lom kawen tp skang nie rindu tu lain rasenye...

Macam mase2 lom kawen..hehhe sms dgn call je...jumpe sebulan sekalik..tp ini hanye utk semetara waktu je..harap2 lepas nie xde halangan lagik utk balik setiap minggu...ahha...

Ms alin tak kuar ke? Nak kuar sorg2...mmg la tak best...kalo berdua tu okie la kan...hehhe...takpe la..nnti balik Melaka...bole ajak mr takin jalan2...

Seb baik fb ade game...men game je la seperti bese...aje giler men game la dia nie...hahhaa...tak men game online men game kt pc je...sambil men game tgk tv...skang nie tgh tgk Melodi ;)

Mmg byk aktiviti tak berfa…

2011

selamat tahun baru kepada semua....
hari pertama bekerja dlm tahun baru 2011...
ape azam thn nie? ms alin nk kene wat checklist nie ;) tunggu dulu next entry la....