Posts

Showing posts from 2010

ofis yg sunyi dan sepi....

Image
dalam minggu nie mmg agak mencabar la...bukan cabaran ape sgt le...keadaan ofis yg sunyi sepi mmg agak menyeramkan...muahaha...

ye la akhir tahun nie semua org bercuti(kononnye)...realitinye semua org kene pakse rela amek cuti..hehe...dengan adenye aktiviti cuti beramai2 nie boleh menjimatkan kos...maklumle akhir tahun kan nk kire untung rugi syarikat...kire leh tambah untung sket kot...huhuhu...harap2 le dpt bonus... ;)

hari pertama...aircond pagi tu rase cam ade...lps lunch je dh tutup dah...aiii kedekut nye....
hari kedua...ketiga...keempat...langsung tak bukak aircond....panas panas...selalu tu sejuk kemain lagik...mmg jimat la nmpknye...terpakse la terima dgn hati yg tak berape nk terbuka...sape suh tak cuti kann... :D

setiap hari kene rekod nama kt pakgad bawah tu....

skang nie badan rase tak berape nk best...sudah kene itu virus selsema laa....huhuhu
dah amek obat kt klinik td...tp malas nk jumpe doktor...




pic amek dr sini

kalau baby tentu mak dh sapu2 minyak...bagik makan panadol ke..…

seribu kali cinta....maher zain...

Image
ms alin penah post pasal citer u me aur hum, citer hindustan, skang nie plak kt tv3 ptg2 kul 6.30 ade citer seribu kali cinta, citer yg lebih kurang same, mmg jadik trend kot, setiap citer mesti ade versi2 yg berlainan bangsa, citer omputih ade, citer industan ade, skang citer melayu plak...mmg agak pelik kisahnye tapi tak semestinya takde dalam realiti kehidupan kite....


manusia yg normal pon...kadang2 terlupe...terlupe pada janji yg pernah kite buat...sbbnye kadang2 asik terleka...terleka dgn dunia...dunia yg sememangnye kite tau realitinya hanya sementara...tp masih juga kite kejarkan..kite cume ambil kate2 ini "berusahalah & berkerjalah seolah2 kamu akan hidup seribu tahun"...tp kite lupe kite kene beramal ibadat seolah2 kite akan mati esok hari....mati itu pasti....(p/s: ingatan utk diri sendiri sebenarnyer)




sebenarnye ms alin tak brape minat pon nk tgk citer nie....heheehe...sbb pelakon utama nya bknlah antara pelakon feberet ms alin...opsss...jgn kecik ati plak...se…

gURiNdaM JiWa ;)

Tuai padi antara masak
esok jangan layu-layuan
intai kami antara nampak
esok jangan rindu-rinduan

Anak cina pasang lukah
lukah dipasang di tanjung jati
di dalam hati tidak ku lupa
sebagai rambut bersimpul mati

batang selasih permainan budak
daun selasih dimakan kuda
bercerai kasih talak tiada
seribu tahun kembali juga

Burung merpati terbang seribu
hinggap seekor di tengah laman
hendak mati di hujung kuku
hendak berkubur di tapak tangan

kalau tuan mudik ke hulu
carikan saya bunga kemboja
kalau tuan mati dahulu
nantikan saya di pintu syurga


p/s: saye merindu dia....

post november

post yg ntah ape2 arini..saje je nk letak post baru walaupon xtau nk wat karangan ape...
byk citer kalo nk berceloteh...tp nk kene wat karangan pulak...walaupon mase skolah2 dulu suke subjek bahasa melayu bhgn karangan dan rumusan tp dh tua2 canie mana dh jadik ayat lintang pukang...bahse melayu pasor malam...eh ade ek..org kate bahse pasor..

entry november lom post lagik kan...so ini lah post pertama bulan november ms alin...hehehe

note: post dh dirangka pd 2hb...tp publish 10hb..hehhe

kebun sayur dan dunia kafe

Image
aktiviti ms alin hari nie adalah mengadap tb je kejenye...start dr bukak mate...sampai la ke malam hari duk ngadap depan tb pastu depan laptop nie...ahakss...

kebun sayur aka farmville yg dah lame ms alin tak jenguk tu pon dh dibuka semula...hehehe...sbb dh xtau nak wat ape lagik nk hilangkan kebosann melampau nie...



lagi satu aktiviti adalah memasak di cafe world...hehehe...masak kt umah nye tidak tp rajin plak memasak di cafe world...



hujan pula membasahi bumi bukit kerinchi...syahdu giler la bg seorang isteri yg jauh dr suaminye...huhuhu....sedey sedey....

kesihatan ms alin hari nie agak baik...alhamdulillah...tp xde kuar umah pon sbb ujan...kang kene tempias tempias ujan berbalik plak demam...jdnye makan je la ape yg ade kt umah.. :D

tghari td kat tv2 citer hindustan yg ms alin layan : u me aur hum...ermmm citer yg menarik...ala ala citer 50 first dates...
meleleh gak le air mate mahal ms alin nie...
preview sket :- citer tntg seorg isteri yg menghidap alzheimer...tabah nye seorang suami…

saye demam.... :(

minggu nie ms alin tak balik ke melaka...sbb kesihatan tak brape mengizinkan...hari nie je saye keje...3 hari MC dan sehari EL..huhuhu...demam selsema yg agak berat jugak le...hidung tersumbat sampai tak mampu bernafas gune hidung...sampai rase tercungap2 kalo bercakap...hari nie dh okie sket..alhamdulillah...

weekend nie nmpknye bosan le ms alin duk umah...nk wat ape lagik selain layan game fb..huhuhu...tu je la ubat yg kdg2 tak mampu pon nk ilangkan rase bosan ya amat...tp layankan je la...

kalo mr takin ade depan mate...kalo dh xtau nk buat ape...bole le kaco2 dia..huhuhu nie kt sini sorg2..xtau nk wat ape...layan game je le...

nak citer ape lagik yer...

ermmmm.....
???????????

xde citer dah kot...huhuhuhu

Daftar Kupon Percuma Di Sini!!!!

Image
Pagi tadi ms alin cek email...maka dapatlah kupon percuma dr kugeeku.com. Ape lagi meh la kite same2 share kan link tersebut di sini..
Utk kawan2 blogger yg nk tempah utk majlis2 korg leh la gune kupon nie..mesti berbaloi-baloi...hehe tlg promote sket la kan...




Salah satu idea utk korang yg masih tercari2 utk cenderahati utk majlis korg nnti...

MaLaiKatmU....

Image
Suatu hari seorang bayi siap untuk dilahirkan ke dunia...



Dia bertanya kepada Tuhan : " Para malaikat disini mengatakan bahawa besok Engkau akan mengirimkan saya kedunia, tetapi bagaimana cara saya hidup disana; saya begitu kecil dan lemah ?"

Dan Tuhan menjawab: "Aku telah memilih satu malaikat untukmu. Ia akan menjaga dan mengasihimu ."

Bayi bertanya lagi: "Tetapi disini; didalam syurga ini, apa yang saya lakukan hanyalah bernyanyi, bermain dan tertawa...Inikan sudah cukup bagi saya untuk berbahagia."

"Malaikatmu akan bernyanyi dan tersenyum untukmu setiap hari. Dan kamu akan merasakan kehangatan cintanya dan menjadi lebih berbahagia"



"Dan bagaimana bisa saya mengerti disaat orang-orang berbicara kepada saya jika saya tidak mengerti bahasa mereka ?" "Malaikatmu akan berbicara kepadamu dengan bahasa yang paling indah yang pernah kamu dengar; dan dengan penuh kesabaran dan perhatian. Dia akan mengajar kepadamu cara berbicara..…

Kelapa atau Mutiara

Kelapa atau Mutiara
**************************
Apabila kamu berkawan dengan lelaki,
Ingatlah ada dua pilihan terbentang
Yang Pertama..
Kamu jadi seperti kelapa..mudah diperoleh
Diparut..
Diperah..
Dan diambil santannya..
Lepas tu hampasnya dibuang...

Yang Kedua..
Kamu menjadi sebutir mutiara..
Berada di dasar lautan..
Tersimpan rapi..
Dilindungi kulit..
Bukan senang nak melihat..
Apa lagi mendapatkannya..
hanya orang yang bertuah..
Beruasaha menyelami dasar lautan..
Dapat memperolehnya..
Harganya mahal sekali..
Dan ia akan tersimpan selamanya..

Jadi..
Kamu pilihlah samada hendak menjadi kelapa ataupun
mutiara..

Di sebalik santan..
menjadi penyedap makanan..
diperah segala kenikmatan..
dengan mudah jatuh menjadi titisan..
akhirnya habis kari dimakan..
pulut panggang sisa habis ditelan..
dan santan hilang tak jadi ingatan..
yang terasa lazat hanya kari dan pulut panggang..
orang tak kenang jasa santan..

Mutiara..
tertanam di dasar yang paling dalam..
sukar andai mengharap jadi perhatian kerana dilapisi
kulit yang keras
men…

tetibe ade episod ini..

Image
entry setelah 4 bulan kawen...
hari nie sudah 4 bulan kami bergelar suami isteri...inai masih ade lagik tau...hehehe..
kuku lambat panjang kot...tp mmg dh ujung2 la yg kt tgn tu..sekalik lagi potong kuku mmg sure habis...kt kaki mmg sedia maklum la lmbt panjangnye...

suke duke setelah bergelar isteri...xde duke apela cume...bise la sedangkan lidah lagik tergigit kan...bab merajuk2 nie...ms alin no satu...mr takin tentu la no 2...ahakss..dah berdua je pon..huhuhu...nk kene ubah sket yg tu kot...

progress kami skang....tgh mencari2 kediaman idaman...
semua org pon punye impian nk ade rumah sendiri...jdnye skang kite plan utk ade tabung umah impian...semoga impian kami jadik kenyataan..amin...

plan utk ade anak tu...semestinya tgh berusaha lagik...hehe..mmg kalo boleh nk cepat2 dpt baby...tp kite hanya merancang...rexki Allah yg tentukan...seronok btul bace citer blogger lain yg kawen lebih kurang same date dgn kitorg yg dh dpt berita gembire...semoga turn kami plak pasni...doakan juge ;)

utk t…

award dr cik nimo

Image
hah....dapat award??? cam tak caye...huhuhu bangga bangga...cam terima hadiah mase kt skolah dulu...dapat hadiah sbb dapat no satu dalam kelas...muahaha...



Tugasan yg perlu selepas dapat award nie adalah...mari kite SEMAKKKK -:

1. THANK and LINK the person that gave you the AWARD
Ribuan terima kasih diucapkan utk cik Ezad Nimo sbb sudi bagi Ms alin award nie...meh kite ramai2 jenguk dia punye blog yer kawan2 sekalian...

2. PASS to 15 blogger you've discovered and think fantastic
Mereka nie semua mmg fantastic and bombastic....mari kite tgk sape yg kene.... ;)

****sha****
****zariza****
****canarygalagos****
****aliaa****
****wawa****
****hidayu****
****addashariff****
****rDna****
****farahfatihah****
****intan****
****darleezuris****
****hanis****
****asyikein****
****nawal****
****asna****
****wanur****
****maz****

3. contact said blogger and let them know they've won this award ;)

okie dear all....meh la amek award ikhlas dr ms alin nie yer...

4. State 7 things about yourself ;)

i. isteri kepada mr…

selamat hari raya aidilifitri

baru nk ucap selamat hari raye setelah syawal 14 hari...ermmm takde mase nk update tipu sgt...takde idea nk update pon tipu sgt..cume malas tu yg betul sgt...hehehe..

tahun nie raye pertama sebagai isteri kpd suamiku..dan beraya di kg ms alin...raye ke dua balik ke melaka umah mertua...ermmm tahun nie kt kg seperti biase2 aje..tak meriah sgt sbb adik beradik ms alin tak balik...malam raye tu mak abah ms alin dan mr takin je kt umah...kalo tahun2 sebelom nie...mase malam raye dh penuh umah tu...

mgkin sbb mase kenduri ms alin tu semua dh berkumpul macam suasana raye..jd bile time raye plak dh jadi kurang meriahnye...huhuhu..takpe lah...janji suami dan ibu ayah tercinta ade disisi..

yg pasti sangat2 nye raye tahun nie takde gamba raye...ermmm bile dh balik bekeje..tgk membe2 upload gambo raye baru la teringat...kami takde gambo raye...hehehe..serius...sekeping gambo pon tak di snap mase raye haritu...

utk rakan2 blogger yg sudi bace blog ms alin...selamat hari raye aidilfitri diucapkan...ma…

balik...balik...balik....

hari nie balik Melaka...\o/..\o/...pastu esok balik kg ms alin...\o/..\o/... ;)

tu je la nk tulis utk hari nie....ahaksss...

kalau tak suka...pulangkan!!

semalam ms alin dpt satu email dr sorg kawan...just nak share kt sini...mgkin ramai yg dh penah bace email nie..sekadar renungan dan peringatan utk ms alin...kdg2 ape yg kita masih ade kite tak hargainya hinggalah kite kehilangannya...pengajaran...hargailah setiap insan yg berada disekeliling kite...

ini kisahnye....

kereta dihentikan betul-betul di hadapan rumah. pintu pagar automatiknya terbuka. perlahan kereta di halakan ke dalam garaj. 'horey! papa balik!' kelihatan anak-anaknya berlari mengiringi keretanya.

'tepi! bahaya tau tak?' jeritnya.

anak-anak termanggu. cahaya kegembiraan di wajah mereka pudar.

'aimin bawa adik ke belakang.' arahnya pada anak yang sulong.

pulangnya petang itu disambut dingin oleh anak-anak. isterinya turut terdiam bila mendengar anak-anak mengadu tentang papa mereka.

'papa penat. aimin bawa adik mandi dulu. mama siapkan minum petang. lepas minum papa mesti nak main bola dengan kita,' pujuk laila.

dia yang mendengar di ruang…

ramadhan ini...

Image
diam tak diam dah hari ke 16 ramadhan...alhamdulillah masih lagik lom tinggal puase...ade harapan ke nak puase penuh tahun nie...hehehe..eh kalo yer kan alhamdulillah...

setakat nie baru sehari je dapat buka puase bersame suami...sbb nye minggu lepas tak balik Melaka...huhuhu...bile tak balik rase menyesal pon ade...rindu la pulak...so minggu nie confirm balik sbb tiket sudah dibeli..yey yey...hari senin amek cuti...sampai 31hb ler...merdeka merdeka....

29hb nie genap la 3 bulan kami kawen...dapat le celebrate same2...ceewahhh...bukan le nk celebrate ape sgt...tp maksudnye kami ade bersame2 time 29hb tu..xde la hanye call dan mesej saje kan kan kan....



semalam yg kelam kabut...

Image
waduh waduh...semalam punye hal...meh nak citer..
mula2 pk cam plan tak balik jumpe suami tercinta minggu nie...bukan la merajuk cume pk rase nk kemas2 umah je...ermmm tapi semalam tibe2 decide owh saya mahu pulanggg...lepas beli juadah buke pose kt pasar tu...pegi le kl sentral utk beli tiket..al maklum dah ms alin agak failed dgn tarikh maka ms alin bgtau kt brader jual tiket tu...tiket esok ke Melaka pukul 6 petang...dia pon duk ulang la..tiket esok ade..kul 6..nak berape..okie satu..pastu satu2 brader tu sebut.."tiket KL-Melaka, 12 hb, esok kul 6.00PM" okie done..bayor dan terus blah...

sekalik tu dh sampai umah baru la dok pk...bukan arini ke 12hb..esok 13hb la beb...adoiiiyaiiii masalah masalah...saya amat careless...

dah jadik keje pulak nk pergi kl sentral balik...tukar kan tiket...jam dah kul 630..dah le nak buke pose...xleh jadik...bergegas le gi kl sentral balik...jumpe brader tu...sekalik brader sebelah dia dh marah kat ms alin...dia kate tak cek dulu ke tiket tu td…

cuti raye??? opssss

hehehe...pose pon lom lagik dah sebok nak cuti raye ek...
nak kene plan cuti raye nie...nak stat cuti bile...nak cuti brape hari...nak balik raye mana tahun nie..woooooo begini la citer org dh kawen...dulu cume dgr2 je citer org..skang merase sendirik ler...
awal2 lagik dh decide...tahun pertama nie raye kt kg ms alin..offcourse la suke gembire berbunga2...

ape la ms alin nie...lom stat pose lagik dh sebok citer nk raye pulakk...tp sekadar peringatan utk diri sendiri..nak kene plan awal2 cuti tu..supaya dpt beraye bersame kedua2 famili...

tghari tadi beli tiket nk balik melaka minggu nie...nmpk org dh beli tiket utk raye nnti...tu yg tetibe terpk...eh eh..dh nak pose...sure2 la skang nie org dh sebok beli tiket balik raye nnti..

peringatan entry nie ditujukan khas utk pengguna2 pengangkutan awam yer..yg mana naik kete tu xde la nk kene pk2 beratur beli tiket bas cam saye :D

Episod Cinta 3 : Hantaran Dr Saye

Image
agak lama tak update berita terkini hiburan sensasi kat blog saye ini...bukan xde citer nk tulis tapi tahap kemalasan yg teramat ler membuatkan xde post langsung..

pade hal byk lagik episod2 cerita yg nak dikongsikan bersama..

aktiviti weekend saye semestinyalah balik kepangkuan suami tercinta...mase ujung minggu je la kami dpt berdua...ermmm...rindu semestinya lah...

selain tu...saye masih lagik dalam penantian utk permohonan transfer ke melaka...status masih lagik samar2...harap doakan yg terbaik utk saye ;)

dan kali nie layankan dulu gamba2 hantaran saye utk mr takin yer.....



wallet, belt & pen



buah-buahan




kasut



coklat



jam tangan



perfume



sirih junjung



baju melayu & sampin

gamba2 nie credit utk maz, timer kaseh byk2 sbb sudi amek gamba2 saye ;)

Episod Cinta 2: Majlis Nikah

Image
Aku terima nikah ....... dgn mas kahwin rm22.50 tunai....dgn sekali lafaz...Ms Alin sudah bertukar status sebagai isteri kepada Mr Takin...Alhamdulillah...


cool je dia jabat tgn tok imam




mas kahwin







Ya Allah..semoga ikatan ini diberkati hingga ke akhir hayat kami...




penyerahan mas kahwin





batal air sembahyang

okie...akan bersambung lagik ke next episod ;)

Episod Cinta 1: Majlis Nikah

Image
29 Mei 2010 - Sabtu

Kami dinikahkan di Masjid Nur Hidayah, Felda Chemplak...nie la masjidnye..dekat je dgn umah Ms Alin..tp tetap pengantin yg paling lambat..ade 3 pengantin sekalik akan nikah hari tu..so pak imam kate buat nikah serentak...mase Ms Alin sampai tu semua dh ade..hehehe..malu btul time tu...



kelihatan pengantin lelaki ku yg sempoi melangkah menuju ke masjid




sampai2 je trus kene sign borang..sbb org lain semua dh siap..




saya setuju atas terma dan syarat ;)




wali saye (abah) mewakilkan ke tok imam utk menikahkan saye..




hah..pasan tak entry ini..ini la hasilnye yer kawan2


okie..bersambung plak lah...

edisi siasat

masih lagik bersabar nie...tapi tetap tak sabor...huhuhu..
nak tau kenapa...sbb ms alin belom lagik dpt tgk gambo2 dr OP..sedey sedey..3rd payment utk deliver softcopy dah di bayar tapi senyap je plak dia..adeh..cane nie..dia dah pos ke lom dvd tu..

membe2 duk tanye nak tgk gamba...tp kite sendiri pon xde gamba nk wat cane..

setelah disiasat rupenye hari nie dia baru nak pos...huhuhu lambat la lagik nk post gamba kt sini.. :(

alhamdulillah

alhamdulillah..majlis kami sudah selesai...
hari nie ms alin stat keje lps cuti 2 minggu...

citer semalam...
mr takin hantar sampai melaka sentral...naik bas kul 1130pagi..tibe kt situ lebih kurang kul 1120..sampai kt platform org dh naik bas...tak sempat la nk duk2 bermanje lagik dgn mr takin..trus je naik bas...bile duk dlm bas tu dh stat bergenang air mate sedih..muahahaa..sedih wooo tinggalkan laki..tapi nk wat cane...cam peribahase melayu tu..sayangkan isteri tinggal2 kan..nie ms alin sayangkan suami tinggal2 kan...sbb ade tanggungjawab lain yg perlu dijalankan...mmg la tanggungjawab isteri disisi suami..huhuhu terpakse berkorban dulu buat mase nie...skang ms alin dh alami sendiri perasaan isteri2 yg jauh dr suaminye... ;) br sehari dh rindu sgt....stat dr 29 mei hingga semalam....hari2 dia ade depan mate..bile tido ade teman kt sebelah..ahakss...bgn tido nmpk muke dia dulu...pagi tadi bgn xde nmpk muke dia dah....huhuhu sedih sedih...

xde gambo nak share wat mase nie...tp offcos la …

bila 2 hati jadi satu...

Image
buat semua pembace2 blog ms alin..same ade virtual friends ataupon mengenali ms alin..dgn amat berbesar hati menjemput kalian ke masjlis penyatuan dua hati antara ms alin dan juga mr takin..semoga dengan kehadiran kalian akan memeriahkan lagi majlis kami...








kad kawen kami adalah hasil kerja tangan mr takin sendiri.... ;) really love it

jemput datang yer kawan2 ku sekalian.....

baju melayu n veil

Image
dalam post ini, ms alin ade tempah baju utk persalinan lepas sanding...dan ini pasangannye yer..


baju melayu dgn sampin

baju melayu dgn sampin nie beli di Jakel...promosi sempena ulang tahun jakel katenye...utk bln mei sahaja..tapi kan setiap kali masuk Jakel mmg ade je promosi....jadi pade ms alin same je bile2 pon kamu dtg Jakel..mesti dpt harge promosi punye laaahhhh... ;)


veil bulat

mase tunang haritu ms alin dh beli veil panjang...mase tu beli sbb pk leh pakai lagik mase nikah nnti...tapi kan skang sudah ubah pkran...rase nak pulak pakai veil bulat ini..hehehe...tambah satu lagik koleksi okie...dan skang tgh pk lagik nnti lepas kawen nk wat ape dgn veil2 berkenaan yer kawan2...


ini lagik satu veil..tp dia sekalik dgn anak tudung...

veil ini pulak nk pakai dgn baju maroon nnti...xtau nk cr tudung cane gaya lagi utk pakai...bile jumpe yg nie trus ambek je...sbb dh mls nk pk..huhuhu..kalo xpandai pakai nnti cane yer..alahaiii...

share idea hantaran saye...

Image
2 minggu lepas punye hasil carian tapi baru skang ms alin nak share kt sini.. kumpul mood utk update blog..nie la hasilnye ;)



brg2 nie beli kt kedai ROMANTIKA kt Wangsa Walk

kedai nie mmg menarik la kalo nak cari brgn hiasan rumah..tntg harge dia ms alin xdpt nak compare sbb ms alin xtau sgt harga barang hiasan camtu...utk pasu tu harga satu rm7..dan utk bekas lilin tu pulak rm28..



idea bekas lilin nie adalah utk...jeng jeng jeng...sape leh teka??? ;)



dan pasu ini ms alin nak letak coklat....dpt idea dr deko mug n coklat di famos amous itu;)

dlm post yg ini ms alin ade citer nk letak cam bulu2 tu dlm bakul..tapi cancel..dan replace dgn fiber ala2 sarang burung gitu seperti gamba diatas...jd semua bakul akan dipenuhi sarang2 burung..ade idea nak letak burung tapi mungkin idea ini terpakse dipinggirkan begitu saje :D

barang2 nie semua dh bawak balik kg..jadinye utk brg2 hantaran ms alin akan siapkan seminggu sebelom majlis...(cuti seminggu awal)


citer buang mase ;)

Image
pra tonton selipar crocs beli kt jln masjid india..rm15..

bawak balik kg...abah ms alin tanye brape ringgit...kate la 15....abah kate amboi aiiii selipar camnie pon harga 15 ringgit ke..???

tu baru crocs klon...lom lagik tgk harge crocs ori..kuikuikui...





tiket balik kg...saje je nak tunjuk kg ms alin kat mana... ;) say hello to org segamat...


lagik 13 hari je...

bkn xde cerita nak mencece (xtau la ini bahase ape ;) ) kt sini tapi keadaan diri yg tak berape nk mengizinkan...ini semua alasan semate2..

lagik 13 hari je utk tukar status...
brg2 kt kl semua dh transfer ke kg..jadi kt sini ms alin xde aktiviti nak buat utk persiapan majlis kami...cume hari2 call mak tanye ape progress...
ermmm nak wat cane..terase kesian lak kt mak dgn abah kt kg..semua persiapan dorg yg buat..duk kt opis pon dh terigt nak balik kg je...

ms alin stat cuti 22hb nie..sampai la 8hb june...semua org kate lamenye cuti..nak honeymoon mana..hehe...sebenarnye kitorg xde gi honeymoon memana pon..plan kitorg duk kt umah rehat2..sambil kenal-kenal famili baru...majlis umah mr takin plak 5hb june....

owh yer...bile ms alin duk sorg2 kt umah canie...terase gak debaran nyee....

sebelum nie semua bende uruskan sendiri...maklum la duk merantau jauh dr keluarga..pandai2 la bawak diri...kena la berdikari..pasnie lak ade seseorg yg akan bertanggungjawab pade diri kite...diawal2 nie terpaks…

Eynda Nak Bg Hadiah!!!!!!!!!

Image
Kali nie ms alin sesaje nk cube naseb ;) ms alin berminat sbb giveaway yg Enyda's nak bagi tu amat kiut...mari kawan2 kite join same2...

Tuan punyer blog Eynda's Diary sedang bermurah hati untuk bagi giveaway kepada pembaca blognya yang bertuah.

Maklumat ringkas tentang giveway tersebut dari blog Eynda's Diary ,


Wahai kawan-kawan ku....eynda nak bagi hadiah....nak tak?? Sape tak nak rugi la hehehehe....bersempena blog ini yg dah cecah lebih 100K pengunjung, eynda nak bagi satu hadiah...satu je ye :-D
Macam mana cara nak dapatkan hadiah tu?? Senang aje...tak macam kontest dulu...kontest dulu tuan belog pun pening kepala nak uruskan hehe...



Cara-cara utk join :
1) Terbuka kepada semua yg ada blog.
2) Terpulang sama ada nak follow atau tidak blog Eynda' s Diary...kalau follow lagi bagus nanti senang nak tahu latest update pasal giveaway ni ;-)
3) Buat satu entry khas utk giveaway ni....tajuk entry wajib begini Eynda Nak Bagi Hadiah!! Tajuk lain takmau ye :-D
4) Letak Banner ka…

progress hujung minggu ;)

Image
smlm ms alin mencari baju utk wat hantaran..nak cr baju yg sesuai mmg la susah ape lagik nak matching dgn tema kite..baju nie akan dipakai mase majlis resepsi di umah mr takin..tema nye color maroon..masuk satu kedai ke satu kedai kt jln masjid india dan jln TAR dgn mate melilau cr color marron...nmpk color maroon je rase lega..pastu br tgk design nye..kalo tak sesuai..keluar dgn rase hampe..sbb kaki dh lenguh..huhuhu..

pastu ms alin gi satu kedai nie...minggu lepas dh pegi..kedai nie ade jual baju ready made utk baju kain lace..try cr color maroon..jumpe..tp mate nie tak kenan lak..pastu akak tu suggest ms alin match kan color kain satin..dia akan cube cr..ermmm utk pengetahuan semua..ms alin jumpe satu color satin..tapi xtau nk kate color ape..ntah pink ke purple ke..pastu akak tu leh kate color tu color belacannn...ahaksss...lom penah lagik ms alin dgr ade color belacan..terbekenan color tu..akak tu padankan dgn lace..lace color maroon..rase sesuai...akak tu kate dia leh bg price re…

belaian jiwa

Image
minggu nie terase sungguh meletihkan..menyibukkn diri dgn kje....tak sempat nak berciter meluah rase di blog nie..smlm sempena hari pekerja pon masih lagik hari bekerja bg kami warga2 ngnd huhuhu..arini cube utk merelaxkan diri ;) tlg jgn ganggu saya yer..hahaha..mcm la org penting sgtkan..

skang nie ms alin menghitung hari..dah xde bulan lagi...cepatnye mase berlalu...

tgh mencari2 tempat yg sesuai nak memanjakan diri..ade cadangan dr kalian???

hasil carian minggu lepas..tak sempat nak upload..


kasut nk pakai mase sanding...beli kt sogo..terang2 dh nmpk brand ape kan ;)


ha..nie mikrofon..bukan nak menyanyi yer...tapiiii..jeng jeng jengg...

..
...
.....
........
............
...................
............................



nie ha..nk cucuk kan bunga2 berkenaan....org kate ape..bunga tangan..ahaks..


tapi lom sempat nk wat lagi...mungkin hari nie akan siap...tapi mungkinnnnn juge tidak...hehee..

satu lagik sudah dpt...

Image
ms alin balik kg haritu..sementara menunggu abg dtg amek, ms alin merayau ke kedai emas...nyoya kedai tu kate emas tgh turun harga skang nie..rm129....tp kt kdai tu xde la byk design..maklum la kedai emas kecik je...

smlm pas balik kje ms alin gi midvalley utk beli bracelet..plan asal nak beli kemudian dalam 3 minggu sblom tarikh majlis..tp sbb dh dgr harga emas turun trus plan nk beli bln nie..



sampai kt midvalley tu tgk kt tgh2 tu ade buka booth Habib..ade promosi skang nie rupenye..bile ms alin tanye harga emas skang, salesgirl tu kate rm133..owh lain rupenye..pastu dia terangkn la yg utk kedai2 emas cam habib, poh kong, tomei..n etc nie..ade persatuan..kene gunekan harga yg same..kalo kedai emas kecik2 tu..dorg leh letak berape2 harge pon bole..camtu rupenye..

tapi utk promosi habib nie..dpt potongan rm6 dr setiap gram..so harge rm127 la setiap gram..so decide trus beli saje la :) promosi nie sampai 26hb je..design nye pon cantek2...wahh jd promoter habib la pulak ms alin arini ;-) x…