progress hujung minggu ;)

smlm ms alin mencari baju utk wat hantaran..nak cr baju yg sesuai mmg la susah ape lagik nak matching dgn tema kite..baju nie akan dipakai mase majlis resepsi di umah mr takin..tema nye color maroon..masuk satu kedai ke satu kedai kt jln masjid india dan jln TAR dgn mate melilau cr color marron...nmpk color maroon je rase lega..pastu br tgk design nye..kalo tak sesuai..keluar dgn rase hampe..sbb kaki dh lenguh..huhuhu..

pastu ms alin gi satu kedai nie...minggu lepas dh pegi..kedai nie ade jual baju ready made utk baju kain lace..try cr color maroon..jumpe..tp mate nie tak kenan lak..pastu akak tu suggest ms alin match kan color kain satin..dia akan cube cr..ermmm utk pengetahuan semua..ms alin jumpe satu color satin..tapi xtau nk kate color ape..ntah pink ke purple ke..pastu akak tu leh kate color tu color belacannn...ahaksss...lom penah lagik ms alin dgr ade color belacan..terbekenan color tu..akak tu padankan dgn lace..lace color maroon..rase sesuai...akak tu kate dia leh bg price ready made utk baju tu..tapi bagi mase utk tempahan..kalau nak wat tempahan kt situ rm180..kain lain harge..tp dia leh customade kalo kite nak dgn harge ready made..nmpk menarik..so ms alin tempah la..rambang mate btul la diri ini..utk pengetahuan semua..harge ready made adalah rm229..


btul ke ini color maroon ye kawan2???

ms alin tempah utk kebaya..kalo kebaya amek mase 2 minggu utk siap...akk tu kate kalo kebaya utk tempahan saje dh rm200++....harge ready made nmpk jauh lebih murah kan..



sape2 yg cr baju ready made lace leh cr kt sini...

tapi diri ini masih lom puas hati dgn pencariannye...hehehe...mmg la pompuan...masuk gak lagik kedai2 baju lain...





masuk lak kedai nie...cari2 baju lagik..gatal mulut tanye color maroon ade..salesgirl dia pon pergi la naik tingkat atas cr baju color maroon...maka jumpe la lagik satu baju yg mmg berkenan di hati...aiii sudah 2 nie...tadi kuar umah kate beli satu baju je..nie dh berkenan dua pulak..terpakse la beli lagi satu (kene pakse ke..ahaksss) yg nie mmg sure btul color maroon tapi terlupe nk amek gambor..sbb malam tadi trus bungkus masuk kotak utk poskan ke mr takin hari ni...
(p/s to mr takin: pa sayang...ma sudah pos yer ;))

ade lagik beberapa barang yg ms alin beli semalam...nnti kite citer next entry yer kawan2...

Comments

  1. dear, dusty pink namanya kalau xsilap

    ReplyDelete
  2. owh yer..hehe tq..btul la tu sbb color dia ala2 pinky..

    ReplyDelete
  3. tu nm burgandy kot..hehe...wahhh dear, murah seh kalo tu baju ready made!..

    ReplyDelete
  4. harz..hehe..mcam2 name color plak yg kuar..saya igt maroon yg light :D
    ye btul..mmg murah..rase cm rugi lak tak jumpe awl2..

    ReplyDelete
  5. kite pun pnggil warne tu belacan. n baju kite nnti warne tu..=)

    ReplyDelete
  6. eh? majlis ko lagi 3 minggu ni kan alin? baru buat bajuuu??? saspen ai dgr nih

    ReplyDelete
  7. fuchsia..mmg saspen..tapi itulah kenyataannye..huhuhu..tp baju tu pakai utk persalinan lps pakai songket(majlis sanding)..xde sesi tukar2 baju..so xkan nk pakai songket sampai ke ptg hari kan.. ;)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts