LaBis LerEh..

labislereh.blogspot.com nama blog nie adelah sempena nama kg Ms Alin-d (Labis) dan Mr Takin (Lereh)..itu le sbbnye aku letak nama blog nie...aku sekadar nak share citer2 selepas perkenalan aku dgn Mr Takin..dgn sesiapa saje yg sudi membace blog nie..org kate mase bercinta nie mmg indah-indah belaka..semuanya berbunga-bunga laa..kire rase cam ade rama-rama berterbangan dalam hati..ade juga yg berpendapat mase bercinta nie..kite tak tunjuk perangai sebenar kat pasangan kite..
Tapi pada aku pulak..aku rase lebih baik menjadi diri sendiri..buat ape kite nak sorok2 kan perangai sebenar kite pade org yang kite syg kan..sbb aku nak dia terima aku seadanya aku..bkn sbb aku berlakon menjadi org lain..plastik lak nnti..tak natural...
Kakak2 kt opis nie pon mengingatkan perkara yg sama jugak..dia kate org lelaki nie..kite takleh nak kenal perangai dia selagi kite tak duk sekali dgn dia..maksudnye bile dah kawen nnti perangai dorang akan berubah la tak seperti yg kite bygkan mase bercinte tu..itu mgkin dari pengalaman2 dorg dlm hidup bersama laki dorang kot..hehehe so takleh la nak menyangkal ape yg dorg cakap kan..:)
Aku berharap la Mr Takin takde la camtu pulak yer..tapi ye la kan..bile dah duk sekali tu (dah kawen) kite akan lebih kenal pasangan kite..
Dan perkahwinan tu kan umpama satu sesi persekolahan..btul tak Mr Takin?
Dalam proses kenal mengenal tu banyak perkara yang perlu kite belajar dan kite akan lebih menjadi dewasa, dan menjadi insan yg lebih matang dlm membuat keputusan..satu sesi persekolahan yang akan kite tempuhi sepanjang hidup kite..tp jgn pulak jemu dgn skolah tu..sbb kite sendiri yang akan mencorakkan suasana skolah itu dan juga silibus yg perlu dipelajari..

Comments

  1. huhuhu TQ jengah tpt pakcik...kalu rajin dtg la selalu...tp blog pakcik tak de cite menarik....

    emmm letak le shoutmix...blh pakcik 'ngutuk" kamu///huhu gurau je....

    anyway...sudi la ambik award kat bawah profile pakcik tu...huhuhu

    ReplyDelete
  2. salam kenal Ms Alin..:)

    hehe.. btul2.. kahwin ni mmg cm sekolah..:D

    cikin tepek link pg awk kat pg cikin yer..:)

    ReplyDelete
  3. lu duduk Labis..gua dulu pun dudu labis sampai umur 2 thn..

    Gua nk jemput lu dtg makan kenduri kt BLOG gua,FOLLOW baca doa skali lagi bagus..

    ReplyDelete
  4. orang labis ghupenye..

    anak JOHOR le kita ;)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Minyak Herba Asmak

dexandra perfume

Forbidden Rose Avril Lavinge by Dexandra