29 Dec 2008 (Awal Muharam 1430)

18 Dec 08, Abah kene sakit perut..semua org risau tgk abah..ye la dah makin kurus..nmpk sgt abah sakit teruk..Ayong tak dapat balik selalu nak tgk abah jadinye Ayong bawak la abah dgn mak balik Melaka..umah dia..ade Kak Long leh jage..dkt skit dgn hospital kalo abah kene sakit2..Abah kene masuk hospital (Mahkota Medical Center) dan kene tahan sbb sakit perut tu so weekend tu aku balik la Melaka umah Ayong..aku tak penah pon citer ade abang tinggal kat Melaka kat Mr Takin..jadinye dia igt aku gi Melaka nak tgk abah kat hospital..dia dgn baik atinye nak menumpangkan aku kat umah dia (dia tinggal dgn family yer) kat Lereh…mase tu Ms ALin-d try test je mamat nie…so lulus satu test..muahahaha…sbb aku rase dia btul2 ikhlas…dan aku plak mmg rase sgt2 nak jumpe dia..kuikuikui…tapi nmpknye tak kesampaian la..takpe Ms ALin-d cube lagik lain kali yer…hehehe..
Hujung minggu satu lagi tu abah masih lagi lom sihat sepenuhnye walaupon dah kuar hospital..sbb ade appointment utk rawatan susulan..jadinye aku pegi la balik umah Ayong..pastu nak jadi citer Ms ALin-d nie mmg ler pelupe skit..dia tak beli pulak tiket balik KL..ade ke camtu..ala saje je tu cari peluang kann..hehe Takde la..aku mmg lupe mase tu sbb bile dah turun bas tu cume igt nak cari Kak Long jer..sbb Kak Long yg jemput aku kat Melaka Sentral tu..
Mr Takin dgn murah hatinye mengofer diri utk belikan aku tiket..pucuk dicita ulam pegaga la utk Ms ALin-d..hehhe..leh arr jumpe kat Melaka Sentral nanti..sekali dua kali nak jadi cerita…Mr Takin pulak ade hal ptg tu..Ms ALin-d dah gabra..camne aku nak balik takde tiket nie..pastu Mr Takin kate dia akan hantar tiket tu kat umah Ayong..waaahhhh…nie kene explain kat abah mak sekali nie..igt nak jumpe senyap-senyap je…kuikuikui..
Ms ALin-d kene la bgtau..nie mamat nie dah belikan tiket bas..pastu ...kene dtg hantarkan tiket bas tu sbb dia ade hal ptg kang..kene la citer satu satu..membe kenalkan mamat nie..satu opis dgn Mr Zidi..Mr Zidi tu kawan Ms ALin-d mase kat UiTM Jengka..skali tu mak bole pulak tanye…nape kawan tu kenalkan dgn kawan dia pulak..nape tak Ms ALin-d je kawan dgn Mr Zidi tu…wakakaka.. Ms ALin-d bgtau la kat mak..kate Mr Zidi tu dah bertunang dah ponn…tak lama lagi nak kawen..tu yang suh dia tolong ler anak mu ini mencari jodohnye..hehehe

29 Dec 08 (Awal Muharam 1430) tu la tarikhnye kami sekeluarga pertama kali bersua rupe dgn Mr Takin…Mr Takin nmpk sgt gabra mase tu…aku gelak dlm hati je la..aku pon neves beb..tak tau nak cakap ape..tak tau nak tanya ape..cume ucap ribuan terima kasih sbb tolong Ms ALin-d beli tiket je la..pastu nak bg duit dia takmo…so first time date kitorang, Mr Takin belanja Ms ALin-d tiket bas lerr..tapi tu kire bkn date la yer..sbb Mr Takin bawak adik ipar dgn adik dia sekali datang..pastu disaksikan mak dgn abah dan juge Kak Long sekali..

Comments

Popular posts from this blog

Minyak Herba Asmak

dexandra perfume

Forbidden Rose Avril Lavinge by Dexandra