Saturday, March 6, 2010

mula bertindak

setelah berehat selama 5 hari setelah selesai majlis pertunangan ms alin, br hari nie mula bertindak utk persiapan majlis seterusnya...saje la nak bg refresh balik fikiran setelah rase gundah gulana utk majlis pertunangan hari tu...

tindakan hari ini bermula sebenarnya hanyalah utk survey baju utk nikah..ms alin ajak kakak ke jakel or kat area jalan tar utk survey2 baju nikah..kakak ms alin plan nk ke bandung dlm ujung bln nie..so planning nye nk beli kain dkt sana..tapi bile masuk je ke Jakel tu..survey punye survey akhirnya terbekenan la kt kain lace tu..tak dan la nk survey yg lain trus beli je..mintak akak kt jakel tu suggest kan tailor..akak tu bg kad tailor tu..dia kate utk customer jakel akan dapat special price kat situ..


hasil dr en google http://butik-stareast.blogspot.com

design utk baju nikah ms alin simple aje..cume baju kurung moden..lace utk baju sahaja..lining kain satin..color plak..ms alin memilih putih susu utk satin dan silver utk lace..lace pon xde beaded..cume corak agak penuh..


juga hasil dr en google http://sukadukami.blogspot.com

tak sabar nak hantar ke tailor..design dah ade dlm kepala nie.. :) kat atas tu adalah rujukan sampingan..designnye takde la bulat2 ikut camtu..

harapan ms alin mestilah akan cantek dibadan ku ini...

No comments:

Post a Comment

Lama Giler Tak Menulis

Alhamdulillah masih bernafas di bumi Allah yang satu ini. Cume tak rajin dah nak menulis bagai dulu2...nak kate sibuk sangat kalah menteri ...