Tuesday, March 16, 2010

progress update

terase kembali bersemangat setelah menghabiskan mase 4 hari di kampung...walaupon mase amatlah cemburu tapi sekurang2nye ade progress utk minggu nie..

hari sabtu balik kg..tibe lebih kurang kul 130 ptg, abg jemput di stesen bas, percubaan pertama utk survey butik andaman di area segamat..ermm tak memberangsangkan sbb tokey butik takde cume anak dia yg sekadar duduk tapi xtau ape2 bile ditanye..xpe la..nnti isnin dtg lagik..cume sempat la tgk2 butik tu nye portfolio..nmpak berbaloi dgn harge2 pakej yg disediakan..baju2 pon cantik dan updated..first thinking mmg ms alin nak pilih butik nie..sbb dh 2 membe amek khidmat butik nie dan berpuas ati..pakej pon tak lari dr bajet ms alin utk andaman..

balik rumah...bile lepaking ptg2 depan umah..jiran2 dah bertanye amek mak andam mana utk majlis nnti..dan mereka mencadangkan amek mak andam kt kg je..harge pon murah dan dorg semua kate servis dia okie dan cantek andaman nye...

tindakan ms alin..pergi rumah mak andam tu ptg ahad..tgk baju2 yg ade..mmg tak byk pilihan..portfolio pon xde..so xleh nak judge camne hasil keje mak andam nie..cume harge mmg la amat save..bagi pengantin bajet macam ms alin nie..dgr harge camtu mmg la dh rase amat jimat..sbb byk bende lain nak di beli..leh save kat situ..

tapi baju yg mak andam tu ade cume songket..huhuhu..balik umah abg dah cakap ketinggalan zaman pakai songket..skang dh moden..mana ade pakai songket lagik..alamak..cane nie..dh terkuis skit pendirian..ms alin tgk songket nye cantek..dan dlm kepala ini plak di sogokkan dgn kate2..'pengantin kene pakai songket sbb br la lain dr org lain'..owh tlg tlg..nak pakai songket ke lace mase sanding nnti..tak leh decide lagik..

hari isnin..buat hiv test..mula2 gi pejabat agama segamat amek borang nikah..rm 5.00 utk bayaran proses..pastu trus ke klinik kesihatan segamat utk wat hiv test..org tak ramai kat klinik..seb la dapat wat trus..tak perlu nak appointment lagik jd tak perlu nak ulang alik lagik ke klinik..auchhh sakit gak kene cucuk jari ku..lebam la gak sehari..ms alin amat alergik dgn luka2 yg berdarah nie...rase lemah badan..hehehe ngade ngade..tapi nak kawen nye pasal kan..selesai sudah satu part..

songket color merah

utk sanding nnti ms alin tgh pk nak pakai baju ape yeeerr... :)

4 comments:

  1. ms alin, yanie pn pki songket...songket penuh, bkn bunga tabur tau...coz rse skang ni, cm byk sgt lace...tp, belah tunang yanie, yanie pki lace... :)

    ReplyDelete
  2. yunk, majlis sanding u pakai lace.. mlm berinai pakai songket..

    skrg ni mmg ramai pakai lace, dh jadi trend.. so kalau ikut trend ni ok ckit ok.. tp make sure andam tu bg servis n harga yg terbaikkkkkkkkkk..

    ReplyDelete
  3. yanie..tu la kan..skang mmg pesen lace..so kalo nk len dr len amek la songket.. :)
    adieyza..alin xde mlm berinai la pulak..majlis buat sehari je..pagi nikah ptg sanding..baju sanding pon satu je..kene pilih btul2 nie.. :)

    ReplyDelete
  4. hi there if free visitla my blog...thanx ya!!!
    http://gossipgirlstuff.blogspot.com/

    ReplyDelete

Lama Giler Tak Menulis

Alhamdulillah masih bernafas di bumi Allah yang satu ini. Cume tak rajin dah nak menulis bagai dulu2...nak kate sibuk sangat kalah menteri ...